Nicolae Vasilescu a fost arestat pe aeroportul Otopeni, in momentul in care se pregatea sa paraseasca tara

Nicolae Vasilescu, deputatul PSD de Dolj, care a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta a fost arestat, marti seara pe aeroportul Otopeni in momentul in care se pregatea sa paraseasca tara cu destinatia China, informeaza postul Realitatea Tv.

Nicolae Vasilescu, impreuna cu alte persoane din anturajul sau, a fost condamnat de magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) la doi ani de inchisoare cu executare, decizia fiind definitiva. Acesta a incercat sa paraseasca Romania, insa a fost retinut pe aeroportul Otopeni din Capitala si apoi predat politiei.

Nicolae Vasilescu se afla in arestul Politiei Capitalei, deputatul PSD va fi transferat la unul dintre penitenciare pentru a-si ispasi pedeapsa

Conform sursei citate, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Eugeniu Mija, Realini Lupsa si Nicolae Vasilescu, in martie 2012, sub acuzatia de trafic de influenta.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, cei trei ar fi cerut de la reprezentantul unor societati comerciale 2.000.000 de lei, reprezentand 40% din valoarea totala a unor lucrari de constructii efectuate in anii 2008 si 2009 de firmele denuntatorului, in beneficiul a cinci primarii din judetul Constanta.

Banii au fost ceruti pentru ca cei trei sa intervina pe langa persoane cu functii de decizie din cadrul CJ Constanta pe care sa le determine sa dispuna achitarea catre denuntator a datoriei primariilor respective, in suma totala de 5.000.000 de lei. De asemenea, pe 10 ianuarie 2012, Eugeniu Mija a cerut de la denuntator suma de 20.000 de euro, pe care ulterior a redus-o la 15.000 de euro, pentru a interveni pe langa presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, si pentru a-l determina pe acesta sa deblocheze fondurile necesare achitarii acelorasi datorii catre firmele denuntatorului.

Sursa foto: realitatea.net