Nicolae Vasilescu, deputat PSD, a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru trafic de influenta

Nicolae Vasilescu, deputat PSD, a fost condamnat, marti, de magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) la doi ani de inchisoare cu executare si la interzicerea unor drepturi pentru infractiunea de trafic de influenta, sentinta fiind definitiva, informeaza postul B1Tv.

Vasilescu a fost achitat in prima instanta, dar procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au facut recurs si au avut castig de cauza. In cadrul aceluiasi dosar au mai fost condamnati la inchisoare si Eugeniu Mija si Realini Lupsa.

Nicolae Vasilescu, secretar executiv al PSD conform CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputatilor, nu va avea dreptul, timp de trei ani dupa executarea pedepsei principale, de a alege sau de a fi ales in institutiile publice. In plus, i se interzice dreptul de a mai ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat.

Conform sursei citate, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Eugeniu Mija, Realini Lupsa si Nicolae Vasilescu, in martie 2012, sub acuzatia de trafic de influenta.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, cei trei ar fi cerut de la reprezentantul unor societati comerciale 2.000.000 de lei, reprezentand 40% din valoarea totala a unor lucrari de constructii efectuate in anii 2008 si 2009 de firmele denuntatorului, in beneficiul a cinci primarii din judetul Constanta.

Sursa foto: romanialibera.ro