Nicolaescu anunta ca a finalizat proiectul de lege privind malpraxisul. Afla ce beneficii va avea pacientul

Mininstrul sanatatii Eugen Nicolaescu a anuntat astazi, intr-o conferinta de presa, ca proiectul privind malpraxisul a fost finalizat, informeaza Mediafax. Ministrul Nicolaescu spune ca prin adoptarea acestuia, pacientul ca beneficia de proceduri simplificate si de garantia ca, atunci cand se va dovedi ca este vorba de un caz de malpraxis, va fi despagubit.

 Nicolaescu a precizat ca este a treia oara cand acest proiect este pus in dezbatere publica, dupa ce i-au fot aduse mai multe modificari.Ministrul spune ca noul proiect are in vedere atat pacientul, cat si medicul.

” Pacientul va primi din partea spitalului toate documentele medicale privind cazul reclamat si nu va mai fi nevoit să astepte ani de zile decizia instantelor de judecata. In proiectul de lege este prevazut ca, în termen de 6 luni, procesul de evaluare a cazului sa fie finalizat”, a explicat Nicolaescu.

In acelasi timp, si medicul va fi asigurat pentru incidente petrecute cu pana la trei ani inaintea incheierii contractului de asigurare.

Noul proiect a fost postat pe site-ul miniterului sanatatii si urmeaza a intra in vigoare anul viitor.

sursa foto: paginamedicala.ro