NICOLAESCU: PNL a finalizat textul MOTIUNII DE CENZURA

Vicepresedintele PNL EUGEN NICOLAESCU a declarat miercuri ca liberalii au finalizat textul MOTIUNII DE CENZURA, care are trei capitole si care va fi supus dezbaterii cu celelalte partide incepand cu 5 mai, pentru a obtine semnaturile necesare initierii in Parlament a demersului impotriva Guvernului.

“Am finalizat textul MOTIUNII DE CENZURA, conform angajamentului asumat public de catre PNL. MOTIUNEA este cu atat mai necesara cu cat PSD ne ofera in fiecare zi tot mai multe dovezi, nu doar in plan economic, ale unei guvernari proaste si corupte (…) PNL trebuie sa-si asume rolul de a apara drepturile cetatenilor in fata agresiunilor si coruptiei generalizate practicate de PSD si Guvernul Ponta”, a declarat NICOLAESCU.

El a precizat ca textul MOTIUNII DE CENZURA va fi prezentat incepand cu 5 mai tuturor partidelor parlamentare, pentru adeziune si semnare, iar in saptamana 12-18 mai va fi depusa in Parlament pentru prezentare, estimand ca dezbaterea si votul vor avea loc in saptamana dinaintea alegerilor europarlamentare.

Intrebat daca textul MOTIUNII este negociabil cu parlamentarii PDL si PMP, pentru a obtine numarul de semnaturi necesar initierii MOTIUNII, Nicolaescu a raspuns: “Are loc pana la urma un proces transparent de asa-zis parteneriat cu ceilalti parlamentari care doresc sa semneze MOTIUNEA DE CENZURA (…) Noi spunem ca putem sa imbunatatim acest text cu propunerile care sper ca se vor face din partea altor grupuri parlamentare. Cred ca in acest moment cele trei teme acopera preocuparile politice ale tuturor fortelor politice din Parlament”.

Citeste si: Crin ANTONESCU: Motiunea de CENZURA nu este o idee abandonata

Intrebat daca majorarea accizei la carburanti ar putea reprezenta un subiect care sa fie adaugat la textul MOTIUNII DE CENZURA, NICOLAESCU a spus: “Eu cred ca in acest moment acciza la carburanti e deja o tema trecuta, nu cred ca mai este o tema de actualitate pentru o MOTIUNE DE CENZURA”.

El a precizat ca MOTIUNEA DE CENZURA propusa de PNL cuprinde trei teme principale, legate de mediul de afaceri si situatia economica, proprietatea si dezvoltarea zonei rurale si cea privind coruptia si sistemul judiciar.

Vicepresedintele PNL a precizat ca documentul va cuprinde necesitatea reducerii CAS cu cinci puncte procentuale, dar si masura neimpozitarii profitului reinvestit, fara sa fie stabilit un termen limitat de aplicare.

“Masura de scutire de impozit a profitului reinvestit limitata la un termen scurt pe care a adoptat-o Guvernul reprezinta doar o forma de propaganda si o noua incercare de a pacali opinia publica. Ea este insuficienta si nu va avea efectul pe care societatea il asteapta”, a declarat NICOLAESCU.

Citeste si: CRIN ANTONESCU: Pregatim deja o MOTIUNE DE CENZURA pe tema reducerii CAS si a impozitului pe profitul reinvestit

El a precizat ca liberalii vor mai sustine in textul MOTIUNII DE CENZURA ca PSD sa-si reconsidere pozitia in ceea ce priveste prima intabulare, dupa ce proiectul de lege a fost respins in Camera Deputatilor. NICOLAESCU a sustinut ca proiectul de lege oferea posibilitatea pentru patru milioane de persoane sa-si intabuleze terenurile agricole.

A treia tema a MOTIUNII DE CENZURA propusa de PNL priveste “proliferarea coruptiei si cresterea ingrijoratoare a cazurilor de baroni acuzati de fapte de coruptie, dar protejati public de conducerea PSD in disputa cu justitia”.

“Este inacceptabil pentru o societate normala ca politicul sa imixtioneze in actul de justitie. Atitudinea PSD fata de justitie dovedeste lipsa de respect fata de statul de drept, inseamna aroganta, inseamna nerealizarea obiectivului «dreptate pana la capat», obiectiv care din pacate s-a transformat in protectie pentru coruptii PSD”, a mai spus NICOLAESCU.