NICOLAESCU: PNL va vota bugetul, dar nu va face niciodata rabat de la o SERIE DE PRINCIPII

Partidul National Liberal va vota BUGETUL PE 2016, dar nu va face niciodata rabat de la mai multe PRINCIPII, printre care SUSTENABILITATE BUGETARA si TRANSPARENTA, a declarat luni liderul grupului PNL de la Camera Deputatilor, EUGEN NICOLAESCU.

“PNL va vota acest buget, insa domnul prim-ministru, doamnele si domnii ministri trebuie sa stie ca nu vom face niciodata rabat de la urmatoarele principii: sustenabilitate bugetara, predictibilitate, transparenta si masuri luate pentru stimularea unei cresteri economice de calitate si nu doar stimulata de factori conjuncturali. Chiar daca va sustinem in Parlament, va promitem inca o data ca vom fi cei mai obiectivi critici ai politicii Guvernului Ciolos”, a spus Nicolaescu, la dezbaterile generale pe buget.

El a adaugat ca dezbaterea de luni din plenul Parlamentului este pe un proiect de lege “elaborat pe un compromis major, pe care este nevoit sa-l intreprinda acest Guvern din cauza faptului ca a fost obligat sa construiasca bugetul de la conditii impuse”.

CITESTE SI: BUGETUL PENTRU 2016 AJUNGE LUNI IN PLENUL REUNIT AL PARLAMENTULUI. PREMIERUL CIOLOS A PREZENTAT PREVEDERILE CHEIE. UPDATE

“O prima mare vulnerabilitate a acestui buget este chiar sustenabilitatea, cu venituri supraevaluate, dupa opinia Consiliului Fiscal din Romania, aspect care poate afecta economia tarii noastre si pe noi toti cetatenii romani. A doua mare vulnerabilitate o reprezinta riscul depasirii chiar si a deficitului bugetar asumat in acest buget. Acest buget nu are elemente de noutate fata de alte bugete elaborate in Romania in ultimele doua decenii, nici nu ar fi avut cum sa prinda prea multe elemente de noutate atata timp cat a fost elaborat atat de repede, pentru ca Romania are nevoie de buget de la 1 ianuarie. Asadar, filosofia traditionala a bugetului nu s-a schimbat, iar riscurile asociate acestei filosofii raman, aceleasi cheltuieli certe si in crestere sustinute de venituri incerte, bazate doar pe ceva optimism, dar astazi oarecum nejustificat”, a precizat liderul deputatilor liberali.

Nicolaescu a mentionat ca PNL are asteptari majore de schimbare a modului de elaborare si implementare a politicii bugetare in Romania, pentru ca felul in care se distribuie banii publici trebuie reformat.

Sursa foto: Jurnalul