Nicolaescu si Busoi, validati pentru Finante si Sanatate. Gerea nu mai are sprijinul PNL

PNL ii cere lui Ponta sa retraga nominalizarea lui Claudiu Manda pentru functia de ministru al bugetului

Actualul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a fost validat de Biroul Politic al PNL pentru a prelua functia de ministru al Finantelor, la fel si Cristian Busoi pentru a intra pe postul ramas liber la Sanatate, au declarat surse politice pentru Mondo News.

Totodata, PNL a votat pentru retragerea sprijinului lui Andrei Gerea la Ministerul Economiei, propunerea va fi trimisa primului-ministru Victor Ponta.

De asemenea, Klaus Iohannis a acceptat sa intre la Ministerul Afacerilor Interne in locul lui Radu Stroe, precum si de a prelua functia de vicepremier. Iohannis a declarat ca vrea sa se implice total in activitatea partidului, insa si-a aratat intentia de a renunta doar pentru sase luni la Primaria Sibiu. AFLA AICI DETALII

Pana acum, postul de vicepremier al PNL era detinut de ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, care aseara si-a anuntat demisia din ambele functii, pentru a prelua secretariatul general al partidului si a se implica in activitatea partidului, asa cum a declarat intr-o conferinta de presa.

Vezi aici ce le-a spus Crin Antonescu membrilor din Biroul Politic al PNL

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a participat, vineri dimineata, la o serie de discutii preliminare cu o parte dintre liderii partidului, inaintea reuniunii Biroului Politic National (BPN) si Delegatiei Permanente a PNL, care va vor avea loc la Palatul Parlamentului.

Reuniunea BPN a PNL a avut loc la ora 11.00, iar cea a Delegatiei Permanente va incepe la ora 13.30, in sala de sedinte a grupului parlamntar a PNL de la Camera Deputatilor.

Surse sustin ca ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a primit garantii ca nu va fi remaniata din functie. La ora transmiterii acestei stiri, Crin Antonescu are discutii cu o serie de lideri PNL si ministri, intre care Gigel Stirbu, Cristian Adomnitei, Mircea Diaconu, Victor Paul Dobre, Eduard Hellvig, Norica Nicolai, Cristina Pocora, George Scutaru, fiind asteptati insa si alti liberali.

Citeste si: Ministrul Economiei a demisionat

Liberalii ar urma sa valideze in BPN si DP nominalizarea lui Eugen Nicolaescu in pozitia de ministru de Finante si vicepremier, pe cea a lui Cristian Busoi pentru Ministerul Sanatatii, precum si pe Klaus Iohannis pentru Ministerul de Interne si Teodor Atanasiu pentru Ministerul Economiei, in locul lui Andrei Gerea.

– See more at: https://mondonews.ro/iohannis-a-acceptat-nominalizarea-ca-vicepremier-si-ministru-de-interne/#sthash.fg6fvbmz.dpuf