Nicolas Sarkozy, RETINUT de procurori pentru TRAFIC DE INFLUENTA

Fostul presedinte al Frantei, NICOLAS SARKOZY, a fost RETINUT de procurori pentru 24 de ore, intr-un dosar in care este acuzat de trafic de influenta.

Premiera in justitia din Franta. Imediat dupa audieri, fostul presedinte NICOLAS SARKOZY a fost RETINUT la cererea procurorilor, informeaza realitatea.net. Acesta este acuzat ca a fost implicat intr-un caz de trafic de influenta prin care si-a ajutat campania prezidentiala. 

Citeste si: SCANDAL IN FRANTA ! FOSTUL PRESEDINTE SARKOZY A ORCHESTRAT UN COMPLOT LA ADRESA JUSTITIEI

Luni, chiar avocatul lui NICOLAS SARKOZY a fost RETINUT in acelasi dosar, in care este citat numele fostului presedinte francez din perioada 2007-2012.

Thierry Herzog a fost plasat in arest cu scopul de a fi interogat de catre Biroul de lupta impotriva coruptiei din cadrul Politiei Judiciare. Doi magistrati de rang inalt au fost de asemenea plasati in arest preventiv, potrivit aceleiasi surse.

Anchetatorii cauta sa stabileasca daca fostul sef de stat a incercat sa obtina cu sprijinul lui Herzog informatii de la un magistrat de rang inalt despre o ancheta care-l viza, in schimbul promiterii unui post “de prestigiu”.

Intr-o ancheta judiciara deschisa la 26 februarie de catre Parchetul National francez, anchetatorii vor sa afle, de asemenea, daca NICOLAS SARKOZY a fost informat in mod “ilicit” ca a fost plasat sub ascultare.

Citeste si: NICOLAS SARKOZY S-A INTALNIT CU VLADIMIR PUTIN

Aceasta masura a fost decisa in septembrie, intr-o ancheta cu privire la acuzatii de finantarea din Libia, de catre Muammar Kadhafi, a campaniei din 2007 in urma careia SARKOZY a obtinut victoria in alegerile prezidentiale.

Sursa foto: ziarelive.ro