Niculae Badalau este audiat la DNA: Sunt nevinovat, nu am facut trafic de influenta

Omul de afaceri Gheorghe Stelian a venit la DNA unde este audiata Elena Udrea

Senatorul PSD, Niculae Badalau, se afla in aceste momente la audieri la DNA, fiind cercetat in dosarul evaziunii fiscale de 50 de milioane de euro, in care sunt cercetate peste 50 de persoane, inclusiv angajati ai Ministerului de Finante, avocati si administratori de firme.

La intrarea in sediul DNA, Niculae Badalau a declarat ca nu are nicio treaba cu acest caz si a subliniat ca nu o cunoaste pe procuroarea Angela Nicolae, cercetata si ea in dosar.

“Nu am avut nicio treaba cu acest caz. Am primit o invitatie si am venit. Nu am cunoscut-o pe Nicolae niciodata, numele ei nu-mi spune nimic. Sunt dintr-un judet mic, nu am facut trafic de influenta. In momentul in care voi fi invinuit si voi constata ca am o oarecare vina, voi lua masurile necesare”, a spus Niculae Badalau.

Senatorul PSD, Niculae Badalau, este cercetat de procurorii DNA in dosarul evaziunii fiscale de 50 de milioane de euro. Badalau este senator PSD de Giurgiu, este presedintele filialei PSD Giurgiu si membru al comisiei pentru drepturile omului si minoritati din Senat.

Niculae Badalau si procurorul sef de birou de la Parchetul ICCJ, Angela Nicolae, apar in dosarul de evaziune fiscala in care sunt cercetate peste 50 de persoane, intre care si angajati ai Ministerului de Finante, potrivit unor surse judiciare.

Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat luni, intr-un comunicat de presa transmis Mondo News, ca a incuviintat perchezitia domiciliara, retinerea si arestarea preventiva a procurorului Angela Eugenia Nicolae, sef al Biroului de Relatii Internationale si Programe din cadrul Parchetului ICCJ, la cererea Directiei Nationale Anticoruptie.

De asemenea, senatorul PSD Badalau este acuzat ca ar fi protejat si el gruparea de evaziune fiscala in care sunt cercetate peste 50 de persoane, intre care angajati ai Ministerului de Finante, avocati si administratori de firme. Parlamentarul urmeaza sa fie audiat la ora 14:00 de catre procurori.

Prejudiciul adus in acest caz este estimat la aproximativ 50 milioane de euro. Dintre persoanele implicate, fata de un numar de peste 50 s-a dispus inceperea urmaririi penale, iar firmele sunt din domeniul alimentar.

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a declarat luni ca sunt si alte persoane cu functii importante implicate in dosarul in care se fac peste 160 de perchezitii si in care prejudiciul este de peste 50 de milioane de euro.