NICULAE MIRCOVICI: Activitatea unui om trebuie REMUNERATA

Deputatul NICULAE MIRCOVICI a anuntat marti ca Grupul parlamentar al minoritatilor nationale va vota proiectul de lege privind PENSIILE SPECIALE ale ALESILOR, apreciind ca activitatea pe care o desfasoara “un om” trebuie sa fie remunerata.

“Am avut o dezbatere frumoasa si interesanta pe o tema care poate fi si populista, poate fi si prezentata in media asa cum si-o doresc unii care sunt in opozitie in momentul in care sunt in opozitie si altfel cei de la putere cand sunt la putere. Grupul parlamentar al minoritatilor nationale va vota aceasta lege dintr-un considerent simplu — noi apreciem ca activitatea pe care o desfasoara un om trebuie sa fie remunerata, si nu sa traiasca din osanza pe care si-a facut-o in anumite momente cand a avut guvernarea sau cand a avut prieteni pe anumite zone”, a spus NICULAE MIRCOVICI, in plenul Parlamentului.

CITESTE SI: SCANDAL in PLEN: PARLAMENTARII si-au VOTAT PENSIILE SPECIALE. UPDATE 

El a explicat ca potrivit proiectului de lege nu este obligatoriu ca parlamentarii sa solicite aceasta indemnizatie.

“Votam aceasta lege dintr-un considerent foarte simplu: exista articolul 46 alin. 8 si 9 in aceasta lege. In alin 8. se stabileste cum anume se face cererea pentru obtinerea acestei indemnizatii iar in alin. 9 se stabileste faptul ca intra in vigoare si primeste indemnizatia la o luna dupa ce a facut aceasta cerere. Exista posibilitatea colegilor care apreciaza ca nu e normal ca pentru unu, doua, trei, patru mandate de parlamentar sa primesti o pensie si prin aceasta sa nu mai faca cererea respectiva sau chiar sa faca o declaratie publica, chiar astazi dupa vot, ca niciodata nu vor uza de prevederile art. 46 alin. 8 si 9 si nu vor solicita aceasta indemnizatie si vom linisti lucrurile pentru totdeauna”, a punctat NICULAE MIRCOVICI.

CITESTE SI: Bogdan Diaconu a depus un proiect privind calcularea pensiilor alesilor la cuantumul salariilor minime pe economie 

Sursa foto: gandul.info