Nicusor Constantinescu a fost eliberat si se afla sub control judiciar

PRESEDINTE SUSPENDAT, CJ CONSTANTA, NICUSOR CONSTANTINESCU, CASTIGAT, PROCES, ANI, AGENTIA NATIONALA DE INTEGRITATE, INCOMPATIBILITATE, DEMNITAR, MEMBRU AGA

Seful Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost eliberat, joi dupa-amiaza, acesta aflandu-se sub control judiciar. Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis sa-l cerceteze in stare de libertate pentru abuz in serviciu, respingand astfel cererea de arestare ceruta de procurorii DNA.

Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa dea decizia finala in acest caz. Nicusor Constantinescu a declarat, la iesire, ca este multumit pentru ca in sfarsit justitia din Romania a facut dreptate, subliniind ca eliberarea sa s-a facut in baza actelor medicale pe care le-a prezentat judecatorilor. 

“Eu cred ca s-a facut dreptate vizavi de masura abuziva de a ma perchizitona cu mascatii, sa ma aduca cu sirena pana la Bucuresti, sa-mi dea mandat de 24 de ore aici. Toata procedura era pregatita dinainte. S-a admis recursul, judecatorul m-a ascultat si audiat, am adus toate contraargumentele prin ajutorul avocatului meu si judecatorul spre lauda justtiei a avut puterea sa nu accepte prelungirea termenului de arestare preventiva. Astazi s-a facut dreptate pentru mine! Mergem mai departe cu ajutorul lui Dumnezeu.

Am invocat si aici starea mea de sanatate. Ieri am depus copii dupa toate documentele si analizele si necesitatea de a ma trata urgent pentru cancer de prostata. Nu am deocamdata interdictie de a parasi Romania. N-as dori nimanui sa treaca prin ce am trecut eu. Nu reprezint un pericol social. Justitia a dat dreptate celor care au avut incredere in mine, aceasta injosire a mea este grava. Nu poti sa ma pui ca pe un animal si sa fiu eliberat dupa 24 de ore”, a declarat Nicusor Constantinescu.

Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, este urmarit penal pentru abuz in serviciu, fiind acuzat ca a impiedicat controale ale Curtii de Conturi si a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul ca nu a emis sau prelungit autorizatii de construire a unor centrale eoliene.

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea inculpatului Nicusor Daniel Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, in sarcina caruia s-au retinut: 3 infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice; 21 de infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor”, se arata intr-un comunicat de miercuri al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Din ordonanta de retinere a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, in perioada 2011 – 2013, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicu?or Constantinescu, a refuzat in mod repetat sa puna la dispozitia auditorilor Curtii de Conturi documentele si informatiile solicitate, impiedicand astfel efectuarea a trei controale incluse in programul de activitate al acestei institutii.

Potrivit procurorilor anticoruptie, Nicusor Constantinescu a impiedicat, in mod repetat, efectuarea controlului programat in cursul anului 2011, conditionand prezentarea documentelor de comunicarea unei dovezi ca respectiva actiune de control figura in programul de activitate al Curtii de Conturi.