Nicusor Constantinescu a plecat in SUA pentru a efectua o serie de investigatii medicale

NICUSOR CONSTANTINESCU scapa de ARESTUL la DOMICILIU in Dosarul CENTRUL MILITAR ZONAL

Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, a plecat, joi, in SUA, unde va face mai multe investigatii medicale, avocatul acestuia spunand ca daca se va decide internarea, el va solicita din nou prelungirea perioadei de ridicare a interdictiei de a parasi tara, care intra in vigoare in 1 februarie, informeaza Mediafax.

Marius Mocanu, avocatul lui Nicusor Constantinescu,  a declarat, joi, ca acesta impreuna cu sotia sa a plecat in Statele Unite ale Americii, la Spitalul Stanford din California, pentru investigatii medicale de specialitate, anunta sursa citata.

“In principiu este vorba despre investigatii medicale si depinde de rezultatul acestora ce vor decide apoi medicii (daca va fi necesar sau nu sa ramana si la tratament – n.r.)”, a spus avocatul.

El a precizat ca in cazul in care va fi necesar ca Nicusor Constantinescu sa ramana internat la Spitalul Stanford, va depune la procurorul de caz de la DNA o solicitarea de prelungire a perioadei de ridicare a interdictia de a parasi tara, masura fiind deja prelungita cu doua zile fata de termenul initial, de 30 ianuarie.

“Masura a fost deja prelungita din 30 ianuarie in 1 februarie. Am depus biletele de avion de unde se vede data plecarii si data intoarcerii domnului Constantinescu”, a spus Marius Mocanu, care a precizat ca, daca nu exista probleme legate de sanatate, Nicusor Constantinescu va sosi in tara pe 31 ianuarie, anunta Mediafax.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticoruptie, in 15 ianurie, din fata sediului CJ, si dus la audieri la DNA. In momentul in care a fost ridicat de anchetatori, Constantinescu a incercat sa se opuna si a refuzat sa fie urcat in masina anchetatorilor, el reclamand ca se face un abuz intrucat a fost emis mandatul de aducere fara ca el sa fie citat si sa semneze citatia.

Constantinescu a fost audiat la DNA timp de aproximativ o ora si jumatate, iar la iesirea din sediul institutiei a declarat ca va face plangere la Parchet pentru modul in care a fost ridicat, “ca un animal”, de catre procurorii DNA, pe care i-a acuzat de abuz si politie politica, el spunand ca este “jignitor” ce s-a intamplat.

Procurorii DNA – Serviciul teritorial Constanta au anuntat, in 15 ianurie, ca Nicusor Constantinescu are interdictia de a parasi tara pe o perioada de 30 de zile.

O zi mai tarziu, Nicusor Constantinescu a depus o solicitare la DNA Constanta pentru intreruperea interdictiei de a parasi tara pentru 30 de zile, cerere acceptata de procurorii anticoruptie, care au decis ca acesta poate parasi tara pana in 30 ianuarie, respectiv pentru o perioada de 15 zile. Potrivit reprezentantilor DNA Constanta, Nicusor Constantinescu a primit acest drept deoarece a prezentat documente din care a reiesit ca sufera de o afectiune severa si este necesar sa mearga la tratament la o clinica din strainatate. Ulterior, masura de intrerupere a interdictiei de a parasi tara a fost prelungita cu doua zile fata de termenul initial.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro