Nicusor Constantinescu a primit o veste EXCELENTA de la DNA!

Nicusor Constantinescu a declarat, astazi, ca a primit acceptul procurorilor DNA de a merge la tratament in strainatate. Presedintele CJ Constanta depusese actele medicale la Directia Nationala Anticoruptie cu o zi inainte de a i se da un raspuns.

“Am aflat ca mi s-a permis, dupa ce am prezentat buletinul de iesire din spital, de la DNA Bucuresti mi s-a permis sa parasesc Romania numai sa-i informez. Am fost internat luni, marti si miercuri la Sfantul Ioan (n.r. – din Capitala), unde m-a trimis comisia de la Mina Minovici (n.r. – Institutul de Medicina Legala din Bucuresti) pentru confirmarea diagnosticului. Mi s-au facut de la cap toate analizele ca si cum eu nu aveam biopsie, RMN-uri, mi s-au facut din nou si s-a confirmat din nou diagnosticul”, a declarat Constantinescu.

Seful CJ Constanta  urmeaza sa se reprogrameze la clinica din SUA unde a inceput tratamentul, sperand sa poata pleca mai repede pentru continuarea procedurilor medicale in cazul afectiunii de care sufera.

Citeste si: Nicusor Constantinescu, cu acte medicale la DNA pentru a putea pleca sa se opereze in SUA

Constantinescu, urmarit penal pentru abuz in serviciu, este cercetat sub control judiciar, ceea ce inseamna, printre altele, ca nu poate parasi tara. Acesta este acuzat ca ar fi impiedicat controale ale Curtii de Conturi la Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta si ar fi creat astfel un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul ca nu a emis, respectiv prelungit certificate de urbanism si autorizatii de construire a unor centrale si generatoare eoliene, solicitate de doua firme.

Constantinescu este urmarit penal si in alt dosar al DNA, fiind acuzat ca “si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu care decurgeau din calitatea de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, in sensul ca a dispus efectuarea unor plati nelegale in valoare totala de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)”.