NICUSOR CONSTANTINESCU, ARESTAT pentru 30 de zile. UPDATE

NICUSOR CONSTANTINESCU, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, a revenit joi la pranz in Romania dupa ce ultimele sase luni le-a petrecut in Statele Unite si Turcia. CONSTANTINESCU a confirmat presei ca a ajuns in tara si urmeaza sa se puna la dispozitia autoritatilor romane.

UPDATE ORA 18.00: Fostul presedinte al CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost arestat pentru 30 de zile. Mandatul de arestare pe numele sau a fost confirmat de Tribunalul Bucuresti, acesta urmand a fi transportat in aceasta seara sau maine dimineata la Constanta. Astfel, Nicusor Constantinescu va fi preluat de politistii care l-au adus la Bucuresti, iar maine va fi prezentat in fata magistratilor de la Constanta. 

UPDATE 16.43: Avocatii lui NICUSOR CONSTANTINESCU au solicitat REVOCAREA ARESTARII, acestia declarand ca presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta isi doreste sa revina la clinica din Istanbul pentru a continua tratamentul cu  radioterapie. Acestia au declarat jurnalistilor prezenti la Tribunalul Bucuresti ca acesta ar putea fi transferat la Tribunalul din Constanta, ulterior urmand sa ajunga la un spital penitenciar.

“Am aterizat in Romania. Nu ma simt foarte bine, dar sunt pregatit pentru ceea ce urmeaza”, a declarat Nicusor Constantinescu pentru sursa amintita. Nicusor  Constantinescu este urmarit penal in doua dosare instrumentate de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pe numele sau fiind emis un mandat international de ARESTARE.

CITESTE SI: MAZARE, despre Nicusor Constantinescu: DNA a reputat o MARE VICTORIE 

Nicusor Constantinescu a fost preluat de la aeroportul Otopeni din Capitala de politisti si este deja in drum spre Tribunalul Bucuresti pentru confirmarea mandatului de arestare emis pe numele sau in luna iulie, dar si pentru a afla decizia magistratilor in cazul contestatiei facute de avocatii sai. Imediat dupa aterizare, Constantinescu a solicitat interventia medicilor acuzand o stare de sanatate instabila.

Daca instanta va confirma mandatul de arestare, Nicusor Constantinescu va fi incarcerat in Arestul Politiei Capitalei. Ulterior, in functie de ce va spune medicul, acesta va ramane in Arestul Politiei Capitalei sau va fi dus intr-un spital penitenciar, au precizat sursele citate.

CITESTE SI: NICUSOR CONSTANTINESCU: Vin NESILIT DE NIMENI acasa joi 

Nicusor Constantinescu a fost retinut, marti, de autoritatile din Turcia, dupa ce Ministerul Justitiei a transmis documentelor necesare pentru aducerea lui in tara, pentru a fi arestat preventiv in dosarele in care este judecat.

Sursa foto: ziua de constanta