NICUSOR CONSTANTINESCU: Actiunea procurorilor DNA este ILEGALA

NICUSOR CONSTANTINESCU, DECIZIE DEFINITIVA, CINCI ANI, INCHISOARE CU EXECUTARE, DNA, TRIBUNAL CONSTANTA, CURTE APEL CONSTANTA, FOST PRESEDINTE CJ CONSTANTA, CENTRUL MILITAR ZONAL CONSTANTA, ABUZ IN SERVICIU,

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, considera ca actiunea demarata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), vineri, privind extradarea sa din SUA, este ”ILEGALA”.

“Este ILEGALA, impotriva Conventiei de la Haga din 1961, privind autenticitatea documentelor apostilate de fiecare tara semnatara. Am obtinut de la Curtea de Apel Bucuresti dreptul de a parasi tara incepand cu 12 iunie 2014”, a declarat NICUSOR CONSTANTINESCU potrivit gandul.info.

Si avocatul Marius Mocanu, aparatorul lui NICUSOR CONSTANTINESCU, apreciaza drept nefondata solicitarea adresata Ministerului Justitiei de catre DNA pentru emiterea mandatului international de arest si cererii de extradare pe numele clientului sau.

Citeste si: DNA cere mandat de extradare pentru NICUSOR CONSTANTINESCU

“Solicitarea emiterii mandatului de arestare international de catre DNA in vederea extradarii este o reactie inutila la solutia definitiva pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti la data de 10 iulie 2014, prin care s-a stabilit ca presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, nu a incalcat niciuna din masurile impuse de controlul judiciar, intrucat la momentul solicitarii masurii arestarii preventive, cat si la momentul punerii in executare a mandatului de arestare preventiva, Nicusor Constantinescu se afla in mod legal pe teritoriul SUA, pentru finalizarea tratamentului medical. Urmeaza ca pe data de 15 iulie 2014, avand in vedere solutia Curtii de Apel Bucuresti, sa se dispuna anularea masurii de arest preventiv si implicit a mandatului emis in acest sens”, spune intr-un comunicat de presa avocatul Marius Mocanu.

Citeste si: NICUSOR CONSTANTINESCU poate sta in SUA inca 15 zile, a decis CAB

Procurorii DNA solicita mandat de extradare a presedintelui CJ Constanta din SUA dupa ce acesta a fost dat in urmarire internationala.

NICUSOR CONSTANTINESCU a plecat din tara sub pretextul ca trebuie sa se trateze in SUA, insa trebuia sa se intoarca dupa operatie, pe 11 iunie, in Romania.