NICUSOR CONSTANTINESCU, arestat 30 de zile

Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis miercuri solicitarea Parchetului de arestare preventiva a lui Nicusor Constantinescu.

Decizia nu este insa definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti in termen de 24 de ore.

Citeste si: NICUSOR CONSTANTINESCU afla miercuri daca mai poate ramane in Statele Unite

Odata ce va primi mandat de arestare in lipsa, NICUSOR CONSTANTINESCU va fi dat in URMARIRE NATIONALA, iar daca decizia devine definitiva, va fi dat in URMARIRE INTERNATIONALA. Ultimul pas ar fi extradarea acestuia.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut, din nou, arestarea lui NICUSOR CONSTANTINESCU, dupa mediatizarea unor imagini in care presedintele CJ Constanta fumeaza la terasa unui restaurant din New York. Procurorii DNA au inaintat aceasta cerere la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce in presa au fost difuzate imaginile cu presedintele Consiliului Judetean Constanta, preluate de pe internet.

Citeste si: NICUSOR CONSTANTINESCU a fost OPERAT din nou

Pe numele lui NICUSOR CONSTANTINESCU a mai fost emis un mandat international de arestare, dupa ce acesta nu a revenit in tara in urma unei operatii facute in SUA. Masura de ARESTARE, dispusa de Tribunalul Capitalei, nu a fost insa mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.

Intr-o alta cauza, Curtea de Apel Bucuresti a amanat in 18 iulie, pentru a patra oara, judecarea contestatiei DNA la decizia prin care s-a dispus ridicarea controlului judiciar in cazul presedintele CJ Constanta in dosarul in care acesta este acuzat ca nu s-a supus verificarilor Curtii de Conturi.

NICUSOR CONSTANTINESCU a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei DOSARE PENALE. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea pentru ca a atribuit nelegal terenuri.

Intr-un alt dosar, seful CJ Constanta este cercetat pentru LUARE de MITA si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la PERCHEZITII, 15 cartuse de 9 milimetri.

CJ Constanta a transmis, in ultima perioada, mai multe documente medicale semnate de diversi doctori din Statele Unite ale Americii pentru a demonstra ca NICUSOR CONSTANTINESCU nu este transportabil in Romania, avand in vedere starea sa de sanatate.

Reprezentantii Consiliului Judetean Constanta au transmis noi documente privind starea de sanatate a lui NICUSOR CONSTANTINESCU, intr-o scrisoare semnata de un medic roman de la Centrul de Cancer Monter din SUA aratandu-se ca seful CJ “este in stare critica, dar stabila”.

“Se informeaza ca domnul NICUSOR CONSTANTINESCU a fost supus unei proceduri de admitere de urgenta la spital datorita unor complicatii medicale. Domnul Nicusor Constantinescu este in stare critica, dar stabila. Studii aditionale scot in evidenta noi complicatii despre starea domnului Nicusor Constantinescu, care necesita tratament urgent. Asa cum am indicat si anterior, domnul Nicusor Constantinescu nu este stabil sa calatoreasca din punct de vedere medical si necesita supraveghere medicala atenta pentru o serie de afectiuni si complicatiile care decurg din aceasta”, se arata intr-un document datat 19 iulie si semnat de catre Doru Paul, profesor asistent de medicina de la Centrul de Cancer Monter din SUA.