Nicusor Constantinescu, cu acte medicale la DNA pentru a putea pleca sa se opereze in SUA

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constanantinescu, a venit, joi, la sediul DNA cu documente de la Institutul de Medicina Legala (IML) care ar certifica faptul ca este bolnav, in baza carora magistratii au decis recent ca el sa fie cercetat in libertate pentru abuz in serviciu.

UPDATE ora 12.05: Nicusor Constantinescu a iesit din sediul DNA. El a declarat ca a depus o cerere care sa-i permita ulterior sa mearga in strainatate pentru a face tratament.

Nicusor Constantinescu le va inmana procurorilor documentele medicale emise de IML care atesta faptul ca este bolnav. La intrarea in sediul DNA, el a spus ca le va cere procurorilor sa-i permita sa poata pleca in Statele Unite pentru a se opera.

“Voi merge in Statele Unite pentru tratament. Stau in America cat este necesar. Nu fug de justitie si de judecata”, a declarat Nicusor Constantinescu. 

Vezi aici cum s-a imbogatit Nicusor Constantinescu

El a vorbit de inscenarea si dosarul politic pe care l-ar avea si aminteste si de cazul presedintelui CJ Mehedinti, subliniind ca DNA este un instrument politic.

DNA este un instrument politic. Au fost numiti oameni politic in aceste institutii gen DNA inca de cand se numea PNL, Parchetul National Anticoruptie. Romanii au nevoie de locuri de munca, de infrastructura, autostrazi, n-au nevoie de scandaluri. Cat de eficiente sunt aceste condamnari, cat se recupereaza?”, a mai spus seful CJ Constanta.

Reamintim ca in 28 martie, cererea procurorilor DNA in cazul lui Nicusor Constantinescu a fost respinsa de magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti, astfel ca seful Consiliului Judetean Constanta va fi cercetat in stare de libertate.

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a judecat, vineri, contestatia procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in cazul deciziei din 20 martie a Tribunalului Bucuresti, prin care a fost respinsa propunerea de arestare preventiva si s-a dispus masura controlului judiciar in cazul presedintelui Consiliului Judetean Constanta, in dosarul in care este urmarit penal pentru abuz in serviciu.

Nicusor Constantinescu este acuzat ca ar fi impiedicat controale ale Curtii de Conturi la Regia Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta si ar fi creat astfel un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul ca nu a emis, respectiv prelungit certificate de urbanism si autorizatii de construire a unor centrale si generatoare eoliene, solicitate de doua firme.

Foto: Realitatea TV