Nicusor Constantinescu, presedintele CJ Constanta, adus in Bucuresti la audieri de DNA UPDATE

Nicusor CONSTANTINESCU va fi cercetat sub control judiciar, CAB a anulat hotararea Tribunalului Bucuresti

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanţa, Nicusor Constantinescu, este adus de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) la audieri la Bucuresti.

UPDATE 15.55: Vicepresedintele CJ Constansa Cristinel Dragomir sustine ca procurorii au cerut corespondenta institutiei cu Regia de Drumuri si Poduri Constanta cu privire la controlul Curtii de Conturi din 2010 si 2011, dar si acte privind eliberarea avizelor la certificate de urbanism “pentru multe obiective”.

“A fost prezentat un mandat de perchezitie la sediul Consiliului Judetean Constanta si in acest moment comisari de la DNA Bucuresti primesc documentele solicitate. Este vorba despre documente referitoare sau corespondenta cu Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta cu privire la controlul Curtii de Conturi la RAJDP pe 2010 si 2011 si este vorba de documente, cereri privind eliberarea avizelor certificatelor de urbanism, prelungire certificate de urbanism pentru multe, multe obiective, pe care le vom pune la dispozitie”, a declarat Cristinel Dragomir, citat de MEDIAFAX.

 

Constantinescu, a fost ridicat, miercuri, de procurorii anticoruptie, in urma perchezitiilor facute la locuinta sa si la sediile altor doua institutii publice, intre care si CJ Constanta, intr-un dosar privind fapte de coruptie.

Presedintele CJ Constanta a fost urcat de anchetatori intr-o masina a Jandarmeriei, el spunand ca nu stie de ce este ridicat si dus la audieri. “Nu stiu de ce ma iau”, a spus persedintele CJ Constanta. De asemenea, anchetatorii au ridicat de la locuinta lui Nicusor Constantinescu mai multe cutii cu documente.

Mai multe perchezitii au avut loc miercuri la institutii publice din judetul Constanta, inclusiv la Consiliul Judetean.

Citste si: Presedintele Consiliului Judetean Constanta, dus la audieri de DNA UPDATE

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii de la Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au efectuat miercuri cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea, in perioada 2011-2013, a unor infractiuni asimilate celor de coruptie de catre functionari publici cu functii de conducere in plan local. Astfel, ca urmare a autorizarii de catre instanta competenta, s-au facut perchezitii in trei locatii din municipiul Constanta, intre care si doua sedii ale unor institutii publice. Potrivit sursei citate, in cauza se efectueaza urmarirea penala “prin raportare strict la fapte, nefiind inceputa urmarirea penala fata de vreo persoana.

Procurorii au beneficiat de sprijinul SRI si al Brigadei Speciale de Interventie a Jandarmeriei.