NICUSOR CONSTANTINESCU primeste lovitura dupa lovitura din partea DNA

NICUSOR CONSTANTINESCU, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, se afla in arest preventiv, insa acest lucru nu-i multumeste pe procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), ei pregatindu-se sa-i aplice o noua lovitura social democratului, informeaza Ziua de Constanta.

Conform sursei citate, procurorii anticoruptie lucreaza de zor la instrumentarea celui de-al cincilea dosar in care va fi inculpat Nicusor Constantinescu, foarte posibil tot pentru ABUZ in SERVICIU. In continuare va prezentam o parte dintre informatiile din RECHIZITORIILE facute de procurori:

PRIMUL DOSAR. Nicusor Daniel Constantinescu a fost trimis in judecata, pentru prima data, la finele lunii octombrie 2008, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in Dosarul Retrocedarilor din Constanta. In aceasta cauza au fost deferite justitiei aproape 40 de persoane, printre ele aflandu-se si Radu Stefan Mazare, primarul municipiului Constanta. Inculpatii sunt acuzati de „restituirea si atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din municipiul Constanta, Mamaia, plaja si faleza, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu in valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 de milioane de euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane de euro, prejudiciu in dauna municipiului Constanta“, potrivit DNA. Prezentul dosar a fost trimis spre solutionare Curtii de Apel Bucuresti, iar urmatorul termen a fost stabilit pentru data de 16 decembrie.

CITESTE SI: NICUSOR CONSTANTINESCU ramane in AREST

AL DOILEA DOSAR. Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta a fost trimis in judecata, pentru a doua oara, la data de 25 aprilie, de Andrei Bodean, procuror al Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta. In cauza, Nicusor Constantinescu este banuit de abuz in serviciu in forma continuata. Procesul se afla pe rolul Tribunalului Constanta, iar primul termen a fost stabilit pentru data de 26 noiembrie.

AL TREILEA DOSAR. Pe data de 27 mai, Dana Ana, procuror al Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe, l-a trimis in judecata pe Nicusor Constantinescu, pentru complicitate la trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice cu obtinerea de foloase necuvenite, si de 21 de infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor cu obtinerea de foloase necuvenite. De asemenea, in cauza s-a mai dispus trimiterea in judecata a lui Adrian George Gambuteanu, director general al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta (RAJDP) Constanta, in sarcina caruia s-au retinut trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice. Dosarul se afla pe rolul Tribunalului Bucuresti.

CITESTE SI: NICUSOR CONSTANTINESCU, trimis in JUDECATA in al TREILEA dosar. UPDATE 

AL PATRULEA DOSAR. Pe data de 14 noiembrie, Andrei Bodean, procuror al DNA Constanta, a dispus trimiterea in judecata a 19 persoane fizice si juridice, in legatura cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei in dauna Consiliului Judetean Constanta si de peste un milion de lei in dauna statului roman. Printre inculpati se afla presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile concurente de abuz in serviciu in forma continuata (sase infractiuni), spalarea banilor si constituirea unui grup infractional organizat. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti, iar primul termen a fost stabilit pentru 11 decembrie.

AL CINCILEA DOSAR. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ar lucra la al cincilea dosar pe numele lui Nicusor Constantinescu. Cauza ar fi instrumentata de procurorul Andrei Bodean, iar seful suspendat al CJC ar fi cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu, pentru efectuarea unor plati catre diverse asociatii sportive si culturale.

Sursa foto: ziua de constanta