NICUSOR CONSTANTINESCU ramane cu mandatul de ARESTARE PREVENTIVA

NICUSOR CONSTANTINESCU, PRESEDINTE SUSPENDAT, CJ CONSTANTA, JUDECAT, CONTROL JUDICIAR, DOSAR, ACUZATII, PREJUDICII, CURTEA DE APEL, CONSTANTA, HOTARARE, DEFINITIVA

Curtea de Apel Constanta a decis, luni, ca presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, NICUSOR CONSTANTINESCU, sa ramana cu mandatul de ARESTARE PREVENTIVA, emis la inceputul lunii de Tribunalul Constanta.

Instanta a judecat, luni dupa-amiaza, contestatia formulata de NICUSOR CONSTANTINESCU la decizia de emitere a mandatului de ARESTARE PREVENTIVA.

Magistratii au decis sa inlature din incheierea penala contestata si din mandatul de ARESTARE PREVENTIVA emis pe numele lui NICUSOR CONSTANTINESCU o parte din dispozitiile unui articol din Codul de Procedura Penala, admitand astfel in parte contestatia presedintelui suspendat al Constiliului Judetean Constanta, insa mentinand alte dispozitii, astfel incat mandatul de arestare preventiva a lui Constantinescu ramane in vigoare, decizia curtii de Apel constanta fiind definitiva.

Citeste si: Omul de afaceri CATALIN CHELU, condamnat DEFINITIV la sase ani de INCHISOARE pentru tentantiva de MITUIRE

Tribunalul Constanta a decis in 4 septembrie ARESTAREA PREVENTIVA a lui NICUSOR CONSTANTINESCU, aflat la tratament in SUA. Masura a fost luata la solicitarea procurorilor DNA, iar instanta a judecat aceasta cerere marti, atunci ramanand in pronuntare.

”Admite propunerea de ARESTARE PREVENTIVA formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie -Serviciul Teritorial Constanta. (…) Dispune arestarea preventiva a inculpatului CONSTANTINESCU NICUSOR DANIEL pe o perioada de 30 de zile de la data punerii in executare a masurii arestarii preventive. (…) Dispune emiterea de indata a mandatului de arestare preventiva pe numele inculpatului Constantinescu Nicusor Daniel (…) Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la comunicare”, se precizeaza in decizia Tribunalului Constanta, potrivit Mediafax.

Citeste si: NICUSOR CONSTANTINESCU solicita Procurorului General al SUA respingerea cererii de arestare

Recent, DNA a cerut Tribunalului Constanta ARESTAREA PREVENTIVA a lui NICUSOR CONSTANTINESCU, in dosarul in care acesta este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar din municipiu.