NICUSOR CONSTANTINESCU ramane in AREST la DOMICILIU in dosarul Centrului Militar Zonal

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, ramane in arest la domiciliu in dosarul Centrului Militar, a decis miercuri Tribunalul Constanta.

La termenul de miercuri au fost audiati trei martori, angajati ai Centrului Militar, care au povestit in fata instantei greutatile cu care s-au confruntat incepand din 2009, atunci cand Consiliul Judetean a redus finantarea pentru institutie. 

Ei au spus ca au fost momente cand activitatea Centrului Militar Zonal a fost afectata de lipsa finantarii si ca, in general, ea s-a desfasurat cu mari dificultati.

CITESTE SI: NICUSOR CONSTANTINESCU ramane in AREST LA DOMICILIU

Avocatul lui Nicusor Constantinescu a cerut miercuri inlocuirea arestului la domiciliu pentru clientul sau cu masura controlului judiciar și, in cazul in care se decide ca Nicusor Constantinescu sa ramana in arest la domiciliu, sa poata merge la Consiliul Judetean de luni pana vineri, intre orele 9.00-17.00.

Tribunalul a respins toate cererile ca fiind nefondate. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata in termen de 48 de ore.

In acest dosar, Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata, la sfarsitul lunii aprilie 2014, de procurorii anticoruptie, pentru abuz in serviciu in forma continuata, el fiind acuzat ca, in perioada 2009 – noiembrie 2013, nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta.

CITESTE SI: NICUSOR CONSTANTINESCU, plasat in AREST LA DOMICILIU

Nicusor Constantinescu este arestat la domiciliu si in alt dosar in care este acuzat, printre altele, de realizarea mai multor contracte ilegale intre Consiliul Judetean si diverse firme.

Sursa foto www.ziuaconstanta.ro