NICUSOR CONSTANTINESCU ramane in AREST

Nicusor Constantinescu, retinut pentru comiterea a cinci infractiuni - DATE DNA

Mandatul de arestare preventiva emis pe numele presedintelui suspendat al Consiliului Judetean Constanta, NICUSOR CONSTANTINESCU, in dosarul in care este judecat pentru nefinantarea Centrului Militar Zonal a fost mentinut, vineri, de Curtea de Apel Constanta, care a judecat contestatia acestuia.

Curtea de Apel Constanta a judecat, joi, contestatia depusa de presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, NICUSOR CONSTANTINESCU, impotriva deciziei luata in urma cu o saptamana de Tribunalul Constanta, care a confirmat mandatul de arestare preventiva emis pe numele sau.

Magistratii Curtii de Apel Constanta au ramas in pronuntare, iar vineri au decis mentinerea mandatului de arestare emis pe numele lui NICUSOR CONSTANTINESCU, respingand ca nefondata contestatia in anulare formulata de acesta.

Decizia instantei este definitiva.

NICUSOR CONSTANTINESCU s-a prezentat, joi, in fata instantei Curtii de Apel Constanta, care a judecat contestatia acestuia, el relatandu-le magistratilor tot istoricul sau medical, de la plecarea in SUA pentru tratament si pana la revenirea sa in Romania, dupa ce a facut o oprire de cateva zile in Turcia. El a amintit ca dupa interventia chirurgicala din SUA s-a confruntat cu diverse infectii care i-au pus in pericol sanatatea si l-au pus in imposibilitatea de a reveni in Romania mai repede.

Constantinescu sustine ca in prezent urmeaza un tratament cu antibiotice pentru eliminarea infectiei cu care se lupta de cateva luni si ca are nevoie de radioterapie, pe care nu o poate urma in sistemul penitenciar.
Citeste si: NICUSOR CONSTANTINESCU, trimis in JUDECATA in al TREILEA dosar

NICUSOR CONSTANTINESCU a spus ca a plecat de bunavoie din SUA tocmai pentru a clarifica situatia sa din Romania, luand aceasta decizie impotriva recomandarilor medicilor din America si in pofida faptului ca viza sa fusese prelungita pana in primavara anului viitor si fusese respinsa cererea de extradare.

In cuvantul de final, Constantinescu a spus ca doreste sa fie judecat in libertate pentru a-si putea dovedi nevinovatia.

Avocatul Marius Mocanu a declarat jurnalistilor, la sfarsitul procesului, ca in cursul zilei de miercuri NICUSOR CONSTANTINESCU a fost evaluat medical la lnstitutul Oncologic din Bucuresti, unde ar fi fost confirmate toate diagnosticele aflate in actele depuse la dosar si i s-a recomandat sa inceapa radioterapia. Marius Mocanu a spus ca aceasta nu poate fi realizata in cadrul sistemului penitenciar si ca ar trebui facuta intr-un spital din cadrul sistemului de sanatate, fie in libertate, daca ii va fi revocata masura arestarii preventive, fie sub paza permanenta, daca va ramane in continuare in arest preventiv.

Dupa incheierea procesului, NICUSOR CONSTANTINESCU s-a intors la spitalul Penitenciarului Rahova, unde este incarcerat.

Citeste si: ICCJ judeca CONTESTATIA IN ANULARE a mandatului prin care NICUSOR CONSTANTINESCU a fost dat in urmarire internationala

NICUSOR CONSTANTINESCU a fost retinut de autoritatile din Turcia in 4 noiembrie, dupa ce Ministerul Justitiei a transmis documentele necesare pentru aducerea lui in tara, pentru a fi arestat preventiv in dosarele in care este judecat. El a revenit in tara in 6 noiembrie, iar in aceeasi zi Tribunalul Bucuresti a confirmat mandatul de arestare emis pe numele sau. A doua zi, si magistratii Tribunalului Constanta au confirmat mandatul de arestare pe numele sau, in dosarul in care acesta este judecat pentru ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta.

NICUSOR CONSTANTINESCU a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea, pentru ca a atribuit nelegal terenuri. Intr-un alt dosar, seful CJ Constanta este cercetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse de calibrul noua milimetri.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro