NICUSOR CONSTANTINESCU: Vin NESILIT DE NIMENI acasa joi

Presedintele suspendat al CJ Constanta, baronul PSD NICUSOR CONSTANTINESCU, a fost RETINUT in Turcia, in baza mandatului de cautare emis de autoritatile romane prin Interpol, informeaza surse judiciare, citate de B1 TV.

UPDATE 17.09: NICUSOR CONSTANTINESCU a avut prima reactie dupa ce s-a aflat ca a fost prins de autoritatile din Turcia, iar avocatul sau a anuntat, miercuri ca in cursul acestei saptamani se va intoarce in Romania.

”Vin NESILIT DE NIMENI acasa, maine, joi, 6 noiembrie, la Bucuresti. Au respins cererea de extradare a mea. Am renuntat la radioterapie, diminuandu-mi cu 15 la suta sansele de a-mi reveni cancerul. Am decis sa stopez minciunile DNA care sustin ca am fugit din Romania. Tocmai venirea mea va demonstra contrariul. ”, a anuntat presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, adaugand ca inca are nevoie de asistenta medicala pentru ca starea sa de sanatate este inca destul de grava.

UPDATE 14.15: NICUSOR CONSTANTINESCU a anuntat prin intermediul avocatului sau ca va reveni tara joi seara sau vineri dimineata pentru a se pune la dispozitia autoritatilor romane, in aceasta situatie nemafiind necesara retinerea sa in Turcia. 

NICUSOR CONSTANTINESCU a fost retinut marti, la o sectie de politie din Istanbul, si urmeaza sa fie dus la o instanta, pentru confirmarea mandatului de urmarire internationala emis pe numele lui dupa ce Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea lui preventiva. Dupa ce autoritatile turce vor incuviinta extradarea lui baronului PSD, in baza mandatului de urmarire internationala, acesta va fi preluat de catre politistii romani si adus in tara, informeaza Mediafax.

Ministerul Justitiei a transmis, saptamana trecuta, autoritatilor din Turcia documentelor necesare pentru aducerea in tara a lui CONSTANTINESCU, judecat in mai multe dosare.

Baronul PSD de Constanta a plecat din tara pe 23 ianuarie, sub pretextul unor interventii medicale in Statele Unite, avand in vedere ca sufera de cancer la prostata, insa nu s-a mai intors.

Din SUA, dupa ce NICUSOR CONSTANTINESCU fusese localizat la New York, acesta ar fi plecat in Turcia, intrucat ii expirase viza. Anterior, procurorii DNA au obtinut mandat de arestare si au cerut extradarea lui, insa americanii au refuzat cererea.

Citeste si: NICUSOR CONSTANTINESCU ESTE IN TURCIA

Pe 7 august, Curtea de Apel Bucuresti a decis definitiv arestarea lui NICUSOR CONSTANTINESCU pentru o perioada de 30 de zile, arestarea fiind decisa de Tribunalul Bucuresti pe 23 iulie.

Atat Curtea de Apel Bucuresti, cat si Tribunalul Bucuresti, au constatat ca NICUSOR CONSTANTINESCU se sustrage nemotivat cercetarii judecatoresti (judecarea dosarului n.red.) in unul din dosarele care a ajuns deja in instanta, mai scrie sursa citata.

DECLARATIA DE AVERE A LUI NICUSOR CONSTANTINESCU – VEZI CE BUNURI ARE PRESEDINTELE SUSPENDAT AL CJ CONSTANTA