NICUSOR CONSTANTINESCU scapa de ARESTUL la DOMICILIU in Dosarul CENTRUL MILITAR ZONAL

NICUSOR CONSTANTINESCU scapa de ARESTUL la DOMICILIU in Dosarul CENTRUL MILITAR ZONAL

Judecatorii Tribunalului Constanta au admis, joi, cererea presedintelui suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, de inlocuire a masurii preventive a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar in dosarul Centrul Militar Zonal (CMZ), in care acesta a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu, informeaza Agerpres.

Decizia magistratilor nu este definitiva.

Potrivit judecatorilor Tribunalului Constanta, decizia de inlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar este pe o durata de 60 de zile de la data ramanerii definitive a sentintei.

In perioada controlului judiciar, conform instantei, inculpatul Nicusor Constantinescu este obligat “sa nu comunice direct sau indirect si prin orice mijloace de comunicare, cu martorii si expertii din prezenta cauza, cu personalul Centrului Militar Zonal Constanta, cu personalul din cadrul Consiliului Judetean Constanta si cu consilierii judeteni care au participat, in orice forma, in procesul de propunere, decizie si executie a celor doua hotarari ale Consiliului Judetean Constanta care au vizat Centrul Militar Zonal Constanta (HCJ 153/2009 si HCJ 339/2012), sa nu divulge sau sa redea in presa sau pe retelele sociale, direct sau indirect, informatii din cauza penala”, precum si sa nu exercite functia de presedinte al CJ Constanta.

CITESTE SI: STENOGRAME SOC NICUSOR CONSTANTINESCU asmutea jurnalistii impotriva DNA. Apare si un nume GREU din mass media

In cazul dosarului Centrul Militar Zonal, Constantinescu a cerut si stramutarea procesului de la Tribunalul Constanta, cerere ce i-a fost respinsa, marti, de magistratii Curtii de Apel Constanta.

Decizia judecatorilor Curtii de Apel este definitiva.

Pe 26 februarie, magistratii Tribunalului Constanta au decis cercetarea in arest la domiciliu a lui Nicusor Constantinescu, in dosarul Centrul Militar Zonal Constanta, pentru abuz in serviciu.

CITESTE SI: NICUSOR CONSTANTINESCU, trimis in judecata de DNA in alt dosar 

Presedintele suspendat al CJ Constanta mai este cercetat in stare de arest la domiciliu intr-un alt dosar in care, conform DNA, este acuzat de abuz in serviciu (trei infractiuni, dintre care doua in forma continuata), constituire a unui grup infractional organizat, coruperea alegatorilor (doua infractiuni), conflict de interese (zece infractiuni, dintre care cinci in forma continuata), precum si de tentativa la abuz in serviciu, in forma continuata.

In acest dosar, Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata, joi — 16 aprilie, de catre procurorii DNA — Serviciul teritorial Constanta.