NICUSOR DAN a vorbit despre posibilitatea ca USR sa faca o ALIANTA

Uniunea Salvati Romania (USR) nu va face alianta cu niciun partid, deci nici cu Partidul National Liberal (PNL), de la care asteapta in primul rand o reforma interna, a precizat, vineri, presedintele Uniunii, NICUSOR DAN, informeaza Agerpres.

“Doamna Alina Gorghiu, copresedinte PNL, a inceput sa ne faca oferte publice de colaborare, dorindu-si o sustinere comuna a unui viitor Guvern. Este, pe de o parte, un mod usor neserios de a face politica dupa o serie lunga de atacuri politice impotriva USR si, pe de alta parte, o declaratie prematura in absenta unei vointe politice dovedite pentru reforma interna a PNL, pentru transparenta si buna guvernare in administratia locala sau centrala. Raspunsul meu este urmatorul: 1. USR nu va face alianta cu niciun partid, deci nici cu PNL. (…).

CITESTE SI: ALINA GORGHIU DESPRE O POSIBILA COLABORARE PNL – USR

2. Sustinem un premier tehnocrat si un guvern care va prelua proiectele noastre in programul de guvernare. 3. Vom sustine masurile guvernamentale care vor duce la o mai mare transparenta a actului sau deciziei publice, la debirocratizarea administratiei si la o crestere a respectului fata de lege, insa nu vom da un cec in alb niciunui Guvern. 4. PNL incearca sa se pozitioneze intr-un tandem cu USR pentru alegerile parlamentare. Nu este cazul. Asteptam, inainte de toate, reforma interna a PNL”, a scris NICUSOR DAN pe Facebook. 

NICUSOR DAN a argumentat ca “alianta pentru vechile partide inseamna negociere de functii si impartire a resurselor publice prin alocari bugetare discretionare catre clientela politica. “Nu suntem si nu vom fi parte a acestor trocuri”, a adaugat liderul USR. 

Sursa foto: realitatea