NICUSOR DAN: Este necesara renegocierea CONTRACTELOR DE SALUBRIZARE

Presedintele UNIUNII SALVATI BUCURESTIUL, NICUSOR DAN, considera ca este necesara renegocierea CONTRACTELOR DE SALUBRITATE aflate in curs, astfel incat sa fie introduse SANCTIUNI REALE pentru DEFICIENTELE IN DESZAPEZIRE, relateaza Agerpres.

“Este evident ca solutia curatarii trotuarelor de catre rezidenti nu functioneaza. Nu ar fi un cost exagerat ca in contractele de salubrizare si deszapezire sa fie introdusa obligativitatea firmelor de salubritate sa deszapezeasca si trotuarele si statiile de transport in comun in cele 5 — 7 zile de iarna pe an cand este necesara interventia utilajelor. Este obligatorie organizarea de licitatii pentru contractele de salubrizare expirate si renegocierea celor in curs, astfel incat sa fie introduse sanctiuni reale pentru deficientele in deszapezire pe care le vedem an de an”, afirma Nicusor Dan, intr-un comunicat transmis marti Agerpres de Uniunea Salvati Bucurestiul.

CITESTE SI: RAZVAN SAVA: OPERATORI DE DESZAPEZIRE DIN MAI MULTE SECTOARE DIN CAPITALA, SANCTIONATI CU CATE 5.000 DE LEI

Potrivit USB, anual, primariile de sector arunca mai multe sute de milioane de lei pentru cateva zile de deszapezire, in baza unor contracte ce dateaza, in anumite cazuri, chiar dinainte de anul 2000.

“Administratia Capitalei a dat o noua proba a incompetentei sale, prin modul in care a reusit sa transforme Bucurestiul, capitala europeana, intr-un oras paralizat la primele caderi de zapada, normale pentru perioada de iarna. Efectul: scoli inchise, strazi blocate si artere impracticabile. Comandamentele de iarna sunt simple actiuni mediatice, inutile. In lumea civilizata, planurile de actiune sunt stabilite dinainte, sunt incluse in contractele semnate cu operatorii de salubritate si deszapezire, iar sanctiunile sunt reale. Primaria nu coordoneaza operatorii cu care are relatii contractuale, ci ii sanctioneaza consistent daca nu respecta contractul”, se mai arata in comunicat.

Sursa foto: rfi