Nicusor Dan: Voi infiinta un nou partid politic care isi propune sa castige alegerile locale din 2016 pe Bucuresti

Presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul, Nicusor Dan, a declarat intr-un interviu Epoch Times ca Romania are nevoie de noi actori pe scena politica, motiv pentru care va infiinta un nou partid politic, cu toti cei care s-au implicat in campania pentru primarie din 2012. 

“Din punctul meu de vedere, fara sa-mi arog in vreun fel faptul ca reprezint Piata Universitatii, va pot spune ca voi infiinta un partid politic cu toti cei care s-au implicat in campania mea pentru primarie din vara lui 2012. Acest partid isi va propune doar castigarea alegerilor locale din Bucuresti din 2016, adica vizeaza functia de primar general si cat mai multe pozitii in Consiliul General.

Dupa cum stiti legea alegerilor locale impiedica independentii sa formeze liste iar pentru a merge in alegerile pentru Consiliu, ai nevoie de un partid. De aceea probabil in prima jumatate a anului 2014 vom incepe formalitatile de constituire a partidului. Faptul ca nu ne propunem sa guvernam tara, ne scuteste de o alegere ideologica. Este vorba despre un program de administrare a orasului pe care in esenta l-am prezentat deja in campania din 2012″, a declarat Nicusor Dan.

Presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul a mai spus ca partidul pe care il va infiinta va avea ca tinta castigarea alegerilor locale din Bucuresti in 2016.

”Avem de-a face cu o clasa politica care nu-i mai reprezinta pe cei care au pus-o acolo. Este nevoie de actori noi pe scena politica. Nu ar fi bine insa ca un grup de oameni sa pretinda ca reprezinta Piata Universitatii pentru ca ar fi un prim moment de ruptura intre noi, intre cei care vor sa faca politica si cei care nu vor. Voi infiinta in 2014 un partid politic cu toti cei care s-au implicat in campania mea pentru primarie, dar acest partid isi va propune doar castigarea alegerilor locale din Bucuresti din 2016”, a mai afirmat Nicusor Dan.

“Daca aceasta miscare va castiga, va schimba modul in care clasa politica se raporteaza la societate. Daca ea pierde, desi eu personal exclud aceasta posibilitate, ne putem astepta la acele reculuri de democratie care au venit si in 1990, 1992 si 1996 si in 2004 cand oamenii au avut asteptari, dar acestea nu s-au implinit”, a mai spus Nicusor Dan. 

Foto: Adevarul