NIGERIA: Armata anunta ELIBERAREA a peste 50 de OSTATICI ai teroristilor BOKO HARAM

ARMATA NIGERIANA a anuntat joi eliberarea a peste 50 de persoane, inclusiv femei si copii, care erau tinute CAPTIVE DE BOKO HARAM, in cursul unei noi operatiuni militare intreprinse impotriva gruparii islamiste in mai multe localitati din statul Borno, in nord-estul Nigeriei, relateaza AFP.

”Am salvat 59 de civili tinuti in captivitate de catre teroristi, dintre care 25 de copii, 29 de femei si cinci persoane in varsta”, a declarat colonelul Tukur Gusau, purtator de cuvant al armatei, intr-o conferinta de presa la Maiduguri, capitala statului Borno.

CITESTE SI: CAMERUN: Trei civili, DECAPITATI de teroristii BOKO HARAM

”Un numar de TERORISTI AU FOST UCISI” in cursul operatiunii, intreprinsa miercuri in doua tabere din apropiere de KONDUGA (circa 40 km sud de Maiduguri), a precizat purtatorul de cuvant, adaugand ca persoanele eliberate vor fi date in grija serviciilor de salvare din Borno, asa cum s-a procedat si in trecut.

Armata nigeriana a anuntat deja eliberarea a sute de femei si copii tinuti captivi de Boko Haram in ultimele luni, indeosebi in padurea Sambisa, una dintre ascunzatorile celebre ale gruparii islamiste, afiliata acum organizatiei STATUL ISLAMIC (SI).

Sursa foto: abc