Nigeria: Cea mai mare companie de asigurări sfătuiește cetățenii să renunțe la crypto monede

Nigerienii au fost avertizați de Nigeria Deposit Insurance Corporation (NDIC) să renunțe la crypto monede, deoarece Banca Centrală a Nigeriei (CBN) nu le recunoaște ca monedă legitimă, informează Business Post Nigeria.

Business Post Nigeria notează că acesta nu este primul avertisment împotriva crypto monedelor, deoarece “diferite agenții guvernamentale din Nigeria au avertizat cetățenii cu privire la noua formă de bani”.

Adikwu Igoche, director executiv al departamentului de cercetare al NDIC, a declarat că monedele digitale nu au fost autorizate de CBN și, prin urmare, nu au fost “asigurate de NDIC”.

În cadrul unui interviu acordat vineri, 23 martie, Agenției de știri din Nigeria (NAN), la cea de-a 29-a ediție a târgului internațional de la Enugu, Igoche a spus că, deoarece crypto monedele nu sunt “susținute de nicio marfă fizică, cum ar fi aurul sau pietrele prețioase, ele nu aparțin categoriei de monede emise de CNB sau de banca centrală a oricărei alte țări. “

Citește și: CUM SĂ TRANZACȚIONEZI CRYPTO MONEDE: PATRU PAȘI ÎN DRUMUL SPRE CÂȘTIG

Igoche a menționat că cetățenii nigerian ar trebui să folosească numai instituții financiare care sunt “asigurate de NDIC”. Igoche a adăugat că NDIC a avut un stand la târg pentru a ajuta nigerienii în cazul în care banca lor a fost închisă sau a dat faliment.

Țările din întreaga lume au emis avertismente consumatorilor cu privire la investițiile în crypto monede și ofertele inițiale de monede (ICO), de la Uniunea Europeană la Emiratele Arabe Unite.

Pe de altă parte, în luna octombrie a anului trecut, guvernul nigerian interacționa activ cu mai multe organizații Blockchain și cu inițiativele de dezvoltare a tehnologiei în țară.