NIGERIA: Peste 20 de MORTI si 50 de RANITI intr-un ATAC SINUCIGAS comis de o FEMEIE KAMIKAZE

Cel putin 20 de persoane au fost ucise si circa 50 au fost ranite luni, intr-un atac sinucigas comis de o tanara femeie kamikaze la Maiduguri, fieful islamistilor din Boko Haram in nord-estul Nigeriei, au anuntat martori pentru AFP.

Explozia a avut loc in apropiere de o piata de peste pe drumul spre Baga, in jurul orei locale 15.50 (14.50 GMT), a declarat Danlami Ajaokuta, membru al militiilor care lupta impotriva Boko Haram alaturi de armata nigeriana. “Am gasit 20 de trupuri neinsufletite si 50 de persoane au fost ranite”, a spus acesta.

Potrivit mai multor surse de informatie, femeia kamikaze nu avea mai mult de 17 ani, insa aceasta informatie nu a fost confirmata deocamdata in mod oficial.

Unii au evocat prezenta unei a doua femei kamikaze, de aproximativ aceeasi varsta, care s-ar fi aruncat in aer in exteriorul autogarii, dar fara a face alte victime.

Atentatul nu a fost inca revendicat, insa gruparea islamista Boko Haram, ale carei acte de violenta au facut peste 15.000 de morti din 2009, a luat adesea drept tinta autogari si piete aglomerate.

Maiduguri, fieful istoric al Boko Haram, unde noul presedinte nigerian Muhammadu Buhari a promis sa instaleze comandamentul de lupta impotriva islamistilor, a fost scena a patru atentate de la inceputul lunii, dintre care doua comise de kamikaze.

In total, 181 de persoane au fost ucise in violente ale islamistilor incepand din 29 mai, data investirii lui Buhari, care a facut din lupta impotriva Boko Haram una dintre prioritatile sale.

Sursa foto www.adevarul.ro