NINEL MOGOSEANU, violatorul jurnalistei din Capitala, a fost condamnat la 13 ani si patru luni

NINEL MOGOSEANU, barbatul care in 2013 a VIOLAT o jurnalista, in zona lacului Floreasca din Capitala, a fost INCARCERAT, dupa ce a fost CONDAMNAT DEFINITIV la 13 ani si patru luni de inchisoare, acesta urmand sa execute si 1.242 de zile dintr-o alta condamnare, tot pentru VIOL.

Politistii l-au ridicat pe NINEL MOGOSEANU, joi, de la o adresa din Bucuresti, dupa ce au primit de la Judecatoria Sectorului 1 mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea. NINEL MOGOSEANU a fost incarcerat la PENITENCIARUL RAHOVA, unde va sta in perioada de carantina, apoi se va stabili unitatea de detentie in care va executa pedeapsa.

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) l-a condamnat pe NINEL MOGOSEANU la cate zece ani de INCHISOARE pentru VIOL si lipsire de libertate in mod ilegal, la care a adaugat o treime din totalul unei alte pedepse, de 11 ani, pe care MOGOSEANU a primit-o tot pentru VIOL. Astfel, NINEL MOGOSEANU va executa 13 ani si patru luni de inchisoare.

CITESTE SI: SOCANT Un fost membru PDL a fost CONDAMNAT pe VIATA pentru CRIMA

“Adauga la pedeapsa de 13 ani si patru luni inchisoare stabilita anterior restul de 1.242 zile ramas neexecutat din pedeapsa de 11 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala de Tribunalul Bucuresti, ramasa definitiva prin decizia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, inculpatul MOGOSEANU NINEL urmand sa execute pedeapsa rezultanta de 13 ani, patru luni si 1.242 zile inchisoare”, conform deciziei din 11 februarie a Curtii de Apel Bucuresti (CAB).

Instanta a mai decis ca, pe o perioada de cinci ani dupa ce va iesi din inchisoare, NINEL MOGOSEANU sa nu comunice cu victima, direct sau indirect, si nici sa se apropia la mai putin de 100 de metri de locuinta sau locul de munca al tinerei.

Conform deciziei judecatorilor, din pedeapsa de 13 ani, patru luni si 1.242 de zile de inchisoare va fi scazuta perioada retinerii si arestarii preventive, respectiv din 16 septembrie 2013 pana in 12 septembrie 2014, precum perioada in care acesta a fost arestat la domiciliu, respective intre 13 septembrie 2014 si 11 februarie.

In 10 septembrie 2013, NINEL MOGOSEANU a acostat-o pe jurnalista, in zona Dorobanti – Perla, si i-a cerut sa il urmeze pe Calea Floreasca, dupa ce a amenintat-o cu un cutit. In momentul in care au ajuns in zona lacului Floreasca, sub amenintarea cutitului, aceasta a fost supusa unor acte de perversiune sexuala, arata atunci Politia Capitalei, dupa ce jurnalista, de la un post de radio bucurestean, a facut plangere.

NINEL MOGOSEANU a fost prins in 16 septembrie 2013, dupa ce a incercat sa o violeze pe secretara unei universitati din Bucuresti. Barbatul era monitorizat in acea perioada, fiind in atentia politistilor Sectiei 5, intrucat fusese eliberat din penitenciarul in care a executat o pedeapsa privativa de libertate pentru talharie.

CITESTE SI: ION BORACIU, complicele judecatorului STAN MUSTATA, a fost RETINUT pentru VIOL

NINEL MOGOSEANU a fost condamnat in 2006, de Tribunalul Bucuresti, la 11 ani de inchisoare pentru TALHARIE si VIOL, sentinta ramanand definitiva in martie 2007. In 2013, MOGOSEANU a cerut ELIBERAREA CONDITIONATA, solicitarea fiind admisa de Judecatoria Gaesti la 27 iunie. Mogoseanu a fost eliberat din Penitenciarul Gaesti pe 2 iulie 2013.

Barbatul fusese incarcerat din 2005 si ar fi trebuit sa fie pus in libertate de drept in 2016, respectiv dupa ce ar fi executat integral pedeapsa de 11 ani de inchisoare. NINEL MOGOSEANU a cerut ELIBERAREA CONDITIONATA dupa ce a executat doua treimi de pedeapsa, instanta constatand ca a indeplinit toate conditiile.

“Atrage atentia condamnatului asupra dispozitiilor privind efectele liberarii conditionate, in sensul ca, daca in intervalul de timp de la liberare si pana la implinirea duratei pedepsei condamnatul savarseste din nou o infractiune, se poate dispune revocarea liberarii conditionate, caz in care pedeapsa stabilita pentru infractiunea savarsita ulterior si restul de pedeapsa ramas de executat din pedeapsa anterioara se contopesc, putandu-se aplica un spor pana la 5 ani”, se arata in decizia instantei Judecatoriei Gaesti.

Sursa foto: jurnalul.ro