Ninge în București: Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă în Capitală

Circulația se desfășoară, luni, în București în condiții de iarnă. Pe mai multe artere rutiere s-a depus strat de zăpadă, anunță Brigada de Poliție Rutieră, care precizează că nu sunt intersecții blocate, scrie News.ro.

“Polițiștii Brigăzii Rutiere recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo rutiere și a unui carosabil acoperit, să păstreze o distanță suficientă față de vehiculul din față pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale și oglinzilor retrovizoare. Pentru a putea circula, autovehiculele trebuie echipate corespunzător, cu anvelope specifice sezonului rece și circulației în condițiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei”, transmite Brigada de Poliție Rutieră.

De asemenea, polițiștii anunță că vor aplica sancțiuni în cazul în care autovehiculele aflate în circulație, în condițiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, nu vor fi echipate cu anvelope de iarnă.

“Totodată recomandăm conducătorilor de vehicule să nu oprească sau să staționeze în locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile de pietoni sau la colțurile intersecțiilor, pentru a nu obtura vizibilitatea altor conducători auto care doresc să iasă de pe străzi lăturalnice și totodată să poată permite utilajelor de deszăpezire să intervină pentru a înlătura zăpada de pe suprafața carosabilă. În cazul în care polițiștii rutieri vor constata că pe partea carosabilă sunt oprite, staționate autovehicule iar unele blochează drumul public sau circulația mijloacelor de transport, aceștia vor sancționa conducătorii auto”, menționează Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei.

Sursa foto: adevarul