Ninge la Balea Lac si la Iasi. Trafic in conditii de ninsori si ceata pe drumurile din Moldova

A venit iarna la munte si in unele zone din Moldova. A nins astazi la Balea Lac, zapada fiind aici de 30 de centimetri, iar la Iasi ninsoarea a adus probleme in traficul rutier, in special pe DN24 care face legatura intre Iasi si Vaslui.

De precizat ca circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate pe mai multe drumuri din Moldova din cauza ninsorilor si a cetii.

Amintim ca Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua atentionari COD GALBEN de PLOI si NINSORI care vor afecta 21 de judete, in marea lor majoritate din zona de sud-est a tarii, pana in 21 noiembrie.

Afla aici detalii privind avertizarile emise de meteorologi

Astfel, pana in 21 noiembrie, ora 12, in Carpatii Orientali si Meridionali si in zonele deluroase aferente vor predomina ninsorile si local se va depune strat de zapada. In Moldova, precipitatiile vor deveni mixte, iar vantul va prezenta intensificari temporare in cea mai mare parte a tarii, dar cu viteze mai mari in regiunile estice unde vor fi rafale de peste 55 km/h, iar pe crestele montane va sufla cu 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.