Nini Sapunaru, presedintele Comisiei pentru agricultura din Camera: PNL nu va vota legea pentru vanzarea terenurilor agricole

Presedintele Comisiei de agricultura din Camera Deputatilor, Nini Sapunaru, a declarat pentru Mondo News ca PNL nu este de acord cu proiectul de lege initiat de Ministerul Agriculturii, referitor la vanzarea-cumpararea terenurilor agricole.

“Legea nu face decat sa ingradeasca drepturile tuturor in achizitionarea terenurilor. In forma in care este acum, nu o vom vota,” a declarat deputatul PNL
Nini Sapunaru.

Ministerul Agriculturii a initiat un proiect de lege, inaintat si Parlamentului, prin care limiteaza la 100 de ha dreptul unei persoanei fizice de a cumpara teren agricol in extravilan. Mai mult, exista si cateva conditii impuse pentru persoana care vrea sa achizitioneze teren, cum ar fi sa aiba cunostinte de baza in domeniul agricol sau sa fi lucrat pamantul in ultimii 5 ani.

Specialistii in drept constitutional sustin ca legea are prevederi anticonstitutionale. Pe de alta parte, surse parlamentare sustin ca proiectul de lege a fost primit cu retincenta de expertii Comisiei Europene, care ar fi solicitat ministerului refacerea proiectului.

Foto: Antena 3