Ninsori pe 1 octombrie, stratul de zapada a ajuns la 10 cm in Suceava si 5 cm in Brasov

Iarna veritabila in unele zone din Romania. Desi in sudul tarii ploua neincetat de 48 de ore, in judete precum Brasov, Covasna sau Suceava ninge in toata regula ca in luna decembrie. In Brasov ninge consistent inca de dimineata si se intervine cu utilajele de deszapezire, solicitandu-se chiar suplimentari de utilaje.

Potrivit centrului Infotrafic, la aceasta ora nu sunt drumuri nationale cu circulatie intrerupta, insa a 
fost restrictionat accesul autovehicolelor neechipate de iarna, incepand cu ora 12.00, de la iesirea din Brasov, pana la limita cu judetul Prahova. De precizat ca ninge si in Harghita si Covasna.

La Suceava, stratul de zapada atinge 10 cm

A venit iarna si in Suceava, in zona de munte. Stratul de zapada a ajuns la 10 cm, aici ninge de noaptea trecuta. Oamenii din Pojorata spun ca sunt pregatiti de iarna si deja fac focul in soba.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat ca la nivelul judetului Suceava toate drumurile nationale si judetene sunt practicabile, insa utilajele de deszapezire sunt pregatite pentru interventie.

“Nu este sub cod galben, insa am inregistrat temperaturi foarte scazute. Toate drumurile judetene si nationale sunt practicabile, zapada inca nu s-a depus pe carosabil. Exista material antiderapant si utilaje de deszapezire, insa pana acum nu a fost cazul. La nivelul judetului Suceava nu sunt deocamdata probleme”, a declarat prefectul de Suceava.