Nishimura, Joga Bonito si penalty-ul care nu a fost

Asteptat cu sufletul la gura de sutele de milioane de microbisti din lumea intreaga si mai putin de brazilienii obisnuiti care se zbat intr-o saracie crunta, turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Tara Cafelei a debutat cu o hotie sub forma unui penalty inventat.

Brazilia nu avea voie sa piarda cu Croatia si, dupa aspectul jocului cu tot cu autogolul galacticului Marcelo, nici nu avea cum sa se intample acest lucru, insa japonezul Nishimura a tinut cu tot dinadinsul sa se evidentieze in timpul primului meci de la Cupa Mondiala.

Acum nu stim daca fluierasul din Tara Soarelui Rasare a acordat acea lovitura de pedeapsa din cauza faptului ca are ochii ingusti sau pentru ca Brazilia nu avea voie sa rateze niciun punct la debutul in fata suporterilor obiditi din Sao Paulo care deabia ajunsesera la stadion din cauza problemelor de la metrou si probabil nu ar fi suportat ca favoritii lor sa piarda meciul.

Acelasi Nishimura a condus la centru partida dintre Brazilia si Olanda de la CM din Africa de Sud, micutul japonez eliminandu-l atunci, gratuit, pe Felipe Melo in minutul 68, ulterior selectionata auriverde ratand calificarea in semifinalele competitiei in dauna Portocalei (foto interior). Oare sa fie vorba de un gest compensatoriu sau de prostie pura?

Sau poate mai trebuie sa asistam la aceste greseli de curtea scolii la un numar neprecizat de turnee finale de Cupa Mondiala pana o sa catadicseasca mister Blatter sa inteleaga ca faza cu globalizarea atunci cand vine vorba de arbitraj este o masura neavenita in fenomen indiferent de numarul banilor care se invart in cadrul acestuia.

Sau poate numarul unu din fotbalul mondial tine mortis sa demonstreze ca pana si numele pe care il poarta este menit sa ilustreze situatii care se petrec pe terenul de fotbal sub ochii unor novici in ale fluieratului adusi din toate colturile lumii.

In concluzie speram sa fim noi carcotasi, sa fie vorba despre o iluzie optica temporara a lui Nishimura sau o greseala oarecare si urmatoarele 63 de meciuri de la turneul final sa nu mai fie pigmentate cu momente de acest gen.

Sursa foto: goal.com