NITU, explicatii despre schimbarea incadrarii de la “intentie” la “culpa” in dosarul tragediei din Colectiv

Procurorul general al Romaniei, TIBERIU NITU, a explicat, luni seara, motivul pentru care procurorii au schimbat incadrarea in dosarul privind incendiul in care 31 de oameni au murit si alti aproximativ 200 au fost raniti.

NITU a precizat ca schimbarea incadrarii, din intentie in culpa, s-a facut ca urmare a administrarii probelor.

“Probele ulterioare au stabilit cauza, modul de propagare si cauza deceselor victimelor, astfel ca s-a stabilit ca modalitate de vinovatie, de savarsire a faptei, culpa, si nu intentia”, a precizat NITU.

CITESTE SI: DOSARUL TRAGEDIEI COLECTIV: Anchetatorii au ridicat DOCUMENTE de la PRIMARIA SECTORULUI 4. UPDATE
   
Intrebat daca au fost identificati cei care au furnizat artificiile folosite in timpul concertului, NITU a aratat ca s-au stabilit identitatile persoanelor si a companiei furnizoare.

TIBERIU NITU a precizat ca, de sambata si pana acum, au fost audiate peste 40 de persoane in acest dosar, cele doua retineri din aceasta seara fiind operate de procurorii de caz.

CITESTE SI: Cei trei PATRONI ai clubului Colectiv au fost RETINUTI. Sunt acuzati de ucidere si vatamare corporala din culpa. UPDATE

PAUL GANCEA, ALIN ANASTASESCU si COSTIN MINCU, asociati la Clubul Colectiv, au fost retinuti luni seara, toti fiind acuzati de ucidere si vatamare corporala din culpa, in dosarul privind incendiul in care 31 de oameni au murit si alti aproximativ 200 au fost raniti.

Sursa foto: mediafax