NOAPTEA ALBA A GALERIILOR: 40 de GALERII si 35 SPATII ALTERNATIVE isi vor deschide portile

Un numar de 40 de GALERII si 35 SPATII ALTERNATIVE din Bucuresti isi vor deschide portile in noaptea de vineri spre sambata, oferind un program dinamic de expozitii si evenimente dedicate artei contemporane, in cadrul celei de-a noua editii a manifestarii NOAPTEA ALBA A GALERIILOR – NAG#9, au anuntat organizatorii, Asociatia Ephemair.

Conform sursei citate, NOAPTEA ALBA A GALERIILOR “anima scena culturala locala, galeriile de arta, spatiile alternative si institutiile culturale alcatuind impreuna o noua harta a Bucurestiului, o retea fluida care se extinde de la o editie la alta, incluzand noi spatii si zone din oras tot mai indepartate de centru”.

Editia din acest a manifestarii continua seria de productie lucrari si expozitii de arta contemporana, productii speciale ce reunesc in 2015 sase expozitii si o lucrare din baloane, de la pictura, fotografie, grafica, la instalatii din materiale reciclate, lucrari multimedia si digital art.

Citeste si: Bucharest Fashion Week (BFW) Spring 2015: Asteptarea a luat sfarsit ! BFW 2015 incepe VINERI

Totodata, anul acesta vor avea loc si mai multe premiere: expozitiile produse de Asociatia Ephemair, cu sprijinul Muzeului National de Arta Contemporana – MNAC, Politica Unghiului Drept, artist Maxim Liulca, curator Silviu Padurariu, (MNAC Anexa, etaj 3, Calea Mosilor nr. 62-68) si Wasteland Empire, artist Vlad Olariu (MNAC Sala Dalles, bd. Gen. Gheorghe Magheru nr. 18) vor fi deschise publicului pentru o perioada mai extinsa (24 aprilie – 31 mai).

De asemenea, continua anul acesta un alt program initiat in 2014 de Asociatia Ephemair si care prezinta in vitrinele magazinelor si in alte spatii cu acces de pe bulevardele principale din zona centrala a Bucurestiului interventii artistice site-specific realizate de artisti. In harta nocturna a programului NAG#9, publicul va putea descoperi noua interventii de acest tip: Macrameu, de Daiana Savopol, o instalatie in spatiul curtii Muzeului National George Enescu (Calea Victoriei nr. 141) si Image has failed to upload due to an error, artisti Laura Dumitrescu, Gabriela Mateescu, Beniamin Popescu, intr-un spatiu comercial de pe Calea Victoriei nr. 114 (Magazinul Musette).

De asemenea, Noaptea Galeriilor este consecventa in descoperirea si incurajarea tinerilor artisti graficieni, invitand in fiecare an un tanar artist sa conceapa identitatea vizuala a evenimentului. In 2015, Marwan Anbaky / Marwanescu Marwan a jucat acest rol instigator, iar organizatorii il prezinta la NAG@A5 in str. Piata Amzei nr. 5.

Citeste si: FESTIVALUL SPOTLIGHT: TOATE INSTALATIILE DE ARTA si PROIECTIILE vor fi APRINSE SIMULTAN

In plus, intr-un nou spatiu alternativ dedicat artelor contemporane ce se lanseaza odata cu NAG#9, si anume Stirbei 134, casa din spatele curtii, Ephemair sprijina productia instalatiei lui Adrian Remus Buzduga, cunoscut sub numele Buzduga, care (de)construieste un tunel Cocon, spatiu de trecere, culoar care traverseaza curtea si face introducerea in interiorul casei, unde expun artistii Irina Broboana, Claudia Todor si Raluca Ilaria Demetrescu.

O alta premiera este prezenta in noua aplicatie NAG#9 mobile www.noapteagaleriilor.ro a unei sectiuni speciale, Evenimente paralele NAG#9, prezentand cinci spatii dedicate industriilor creative, designului si artelor aplicate: Adelina Ivan, Dizainar, Open Minds, Ro.Land si Sors Lab.