Noaptea Muzeelor 2013: Muzeele din Bucuresti isi asteapta vizitatorii la expozitii, spectacole de muzica, teatru si film

Noaptea Muzeelor 2013: In noaptea de 18 mai 2013, muzeele din Bucuresti isi asteapta vizitatorii la expozitii, spectacole de muzica, dans, teatru si film, proiectii si evenimente speciale interactive.

Vizitatorii pot alege sa-si petreaca noaptea de 18 spre 19 mai parcurgand atat muzee si organizatii culturale care si-au facut o traditie din sarbatorirea acestui eveniment, cat si muzee si organizatii care s-au alaturat in 2012 sau chiar in acest an.

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta si se afla deja la a noua editie. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor (ICOM). Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internationale a Muzeelor, care are loc intotdeauna pe 18 mai. Prin urmare, asistam la o dubla sarbatoare pe 18 mai 2013: Ziua Internationala a Muzeelor si Noaptea Europeana a Muzeelor. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sarbatoresc anual evenimentul.

Proiectul “Noaptea Muzeelor in 4 acte: Bucuresti, Baia Mare, Cluj-Napoca, Sibiu”, coordonat de Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania, imbogateste in acest an evenimentul prin introducerea a patru circuite intre muzeele din Bucuresti, Baia Mare, Cluj-Napoca, Sibiu. Astfel, in cele patru orase vor fi disponibile harti tiparite cu muzeele participante care, de asemenea, vor fi incarcate si pe site in format electronic.

Noaptea Muzeelor in Bucuresti

In noaptea de 18 mai 2013, muzeele bucurestene isi asteapta vizitatorii la expozitii. Pentru a-si stabili mai usor propriul traseu, vizitatorii sunt invitati si in acest an sa foloseasca harta cu programul Noptii Muzeelor in Bucuresti.

Harta este tiparita in cadrul proiectului “Noaptea Muzeelor in 4 acte: Bucuresti, Baia Mare, Cluj-Napoca, Sibiu”, coordonat de Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania. Proiect cultural finantat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National.

Muzee partenere: Muzeul de Mineralogie din Baia Mare, Muzeul de Arta din Cluj-Napoca, Complexul National Muzeal ASTRA din Sibiu.

Continuand colaborarea din 2011 si 2012, si de aceasta data Noaptea Muzeelor conduce MINI. O flota de automobile ale marcii va fi disponibila din nou in principalele locatii pentru serviciu de taxi gratuit intre muzee.

Proiect Noaptea Muzeelor este finantat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National. Muzee partenere: Muzeul de Mineralogie din Baia Mare, Muzeul de Arta din Cluj-Napoca, Complexul National Muzeal ASTRA din Sibiu.