NOAPTEA MUZEELOR 2016: PROGRAMUL MUZEELOR si CELE MAI INTERESANTE ATRACTII

NOAPTEA MUZEELOR 2016. O noua editie a NOPTII MUZEELOR are loc sambata, ocazie cu care doar in Bucuresti si imprejurimi raman deschise dupa programul obisnuit peste 50 de locuri de vizitat. Nu sunt numai muzee, ci si alte spatii demne de a fi explorate, care organizeaza evenimente speciale sau unde sunt expozitii la care se va intra gratuit in aceasta seara.

NOAPTEA MUZEELOR 2016. In functie de preferinte, fiecare va putea opta pentru expozitii si evenimente cu profil artistic, stiintific, educativ sau pentru un amestec de cunoastere, delectare si distractie. Pentru a veni in sprijinul bucurestenilor dornici sa isi petreaca seara si chiar o parte din noapte la aceste manifesari, Ziare a prezentat oferta muzeelor care au pregatit evenimente speciale.

NOAPTEA MUZEELOR 2016. Toate institutiile participante si programul complet al evenimentelor se regasesc pe site-ul noapteamuzeelor.ro. Cimitirul Bellu, devenit foarte popular dupa ce s-a inscris in programul NOAPTEA MUZEELOR acum cinci ani, isi deschide din nou portile cu aceasta ocazie pentru a oferi vizitatorilor o plimbare inedita printre lucrarile de arta care impodobesc mormintele, dar si un spectacol.

NOAPTEA MUZEELOR 2016. Daca in anii anteriori cei care au ales sa petreaca NOAPTEA MUZEELOR la Bellu s-au bucurat de o selectie de secvente din spectacole celebre ale Operetei si au ras cu Rodica Popescu Bitanescu, care le-a prezentat comedia “Viata de cimitir”, anul acesta, tot dupa ora 22:00, Dana Rogoz si Dan Radulescu joaca in “Jurnalul lui Adam si al Evei” de Mark Twain, o comedie ce descrie savuros problemele domestice din Gradina Raiului.

NOAPTEA MUZEELOR 2016. Ca si in anii trecuti, la MUZEUL NATIONAL de ISTORIE au loc o multitudine de manifestari pentru distractia vizitatorilor. Special pentru copii, vor fi ateliere de creatie – “La muzeu cu Regina” (5 – 9 ani), in intervalul 18:00 – 20:00, si “Simboluri ale stramosilor nostri” (4 – 12 ani), de la 18:30 la 20:30. Vizitatorii de toate varstele se vor putea bucura de momente de reconstituri istorice, in fata muzeului, de la ora 19:00 – lupte intre daci si romani, lupte istorice europene – secolele X-XV, demonstratie de manuiri de arme, depunere de juramant, prezentarea drapelului si a tinutelor militare, aflate in dotarea Armatei Romane si Armatei Germane in timpul Primului Razboi Mondial si reconstituire de batalie.

NOAPTEA MUZEELOR 2016. Interiorul muzeului va fi animat, de la ora 20:00, de dans si muzica – spectacol de balet al elevelor de la “Floria Capsali”, concert de muzica vocal-simfonica al elevilor de la “Dinu Lipatti”, teatru cu papusi in marime naturala si recital de muzica punk acustic folcloric medieval transilvanean, acesta din urma de la ora 23:30 pana la miezul noptii. La Muzeul National de Arta, atat cei mari, cat si cei mici vor putea transforma timpul de asteptare intr-o explorare muzicala prin jocul interactiv Namadeuspus la dispozitie de Biroul de Turism al Vienei. Totodata, vizitatorii vor putea viziona filme de animatie din cadrul Festivalului International Animest, selectionate special pentru aceasta ocazie. In interior vor avea loc, de la ora 19:00, recitaluri la clavecin si vioara baroca, dar si o reprezentatie de dans baroc.

NOAPTEA MUZEELOR 2016. MUZEUL MUNICIPIULUI BUCURESTI prezinta de asemenea reconstituiri istorice, in curtea Palatului Sutu, intre orele 17:00 si 2:00. Teatrul Masca va fi prezent aici cu un maraton de reprezentantii, incepand cu ora 21:00, iar intre 1:00 si 2:00 are loc spectacolul multimedia “Timpul”.

NOAPTEA MUZEELOR 2016. Si la MUZEUL GRIGORE ANTIPA, expozitia va fi completata de activitati speciale: desen si pictura pentru copiii de 7 – 11 ani si, daca vremea permite, colectare de insecte nocturne si interceptarea liliecilor in gradina. Muzeul va fi deschis pana la 1:00. Intr-una dintre dioramele muzeului va fi prezentat un altfel de peisaj – “Diodrama”, in care vor fi ilustrate efectele taierilor ilegale de paduri. MUZEUL TEHNIC DIMITRIE LEONIDA deschide evenimentul NOAPTEA MUZEELOR de sambata dimineata, de la ora 10:30, “mai in joaca…mai in serios”. Copiii vor putea vedea o expozitie de creatii Lego si se vor putea juca la randul lor cu piesele celebrului joc. Seara, de la ora 20:00, vizitatorii vor putea juca tangram.

NOAPTEA MUZEELOR 2016. La MUZEUL COTROCENI, are loc o parada a masinilor de epoca intre orele 19:00 si 21:30. Copii din centrele din Sectorul 6 sustin un spectacol de teatru, muzica si dans (19:00 – 20:00), urmat de un concert al trupei feminine de jazz The Twisters (21:00 – 21:30). MUZEUL ENESCU a pregatit un program special pentru NOAPTEA MUZEELOR – “NaM Enescu – Dadamix”, ce face trimitere la sarbatorirea centenarului Dada si propune o serie de concerte de muzica clasica, corala, fusion, improvizatii instrumentale si un performance, timp de sapte ore, de la 18:00 la 1:00.

NOAPTEA MUZEELOR 2016. MUZEUL SATULUI le ofera vizitatorilor un recital de muzica populara, sustinut, de la ora 20:00, de Tudor Ungureanu si Taraful Stefan Voda Capriana din Republica Moldova. “Satul nou”, aripa muzeului inaugurata in aceasta saptamana, va putea fi vizitat gratuit in intervalul 19:00 – 22:00. Tot in noaptea de sambata spre duminica se transforma in muzee si isi asteapta vizitatorii cu manifestari inedite si Scoala Centrala, Liceul “Gheorghe Sincai”, Universitatea de Arhitectura “Ion Mincu” sau Casa Experimentelor.

NOAPTEA MUZEELOR 2016. Gradina Scolii Centrale, una dintre cele mai frumoase gradini istorice din Bucuresti, gazduieste recitaluri, expozitii si proiectii, pregatite de Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN), care va demara o campanie pentru restaurarea acestui spatiu incarcat de istorie. Vizitatorii vor beneficia la NOAPTEA MUZEELOR 2016. , in premiera, de o aplicatie gratuita pe telefoanele mobile, prin platforma de storytelling izi.TRAVEL, unde sunt disponibile tururi ghidate audio-video pentru muzeele inscrise – 21 din Bucuresti.

Sursa text: ziare