Noaptea muzeelor 2021. Ediția cu numărul 17 găzduită în 190 de spații culturale

Noaptea Muzeelor 2021 are loc, sâmbătă, la nivel național, în aproximativ 190 de spații culturale din 73 de localități din toată România, urmând a se desfășura, atât fizic cât și în mediul online.

Oferta este diversă și inedită întrucât în premieră clădirea istorică a Primăriei Capitalei va putea fi vizitată între orele 18.00 – 24.00. Primăria, construită la începutul anilor 1900, a stârnit un interes uriaș în rândul publicului, la un moment dat fiind peste 300 de persoane la coadă. Cei care vizitează acest obiectiv se vor putea bucura de o atractivă expoziție despre cartierul Uranus, cartierul artelor, dar și o expoziție despre muzeul Simu demolat în perioada comunistă.

Expoziția “Identități Fragile”, a viitorului Muzeu afectiv al Pandemiei, este o altă premieră, la fel și Muzeul Colectivizării din comuna Tămășeni, Neamț. Cei care nu au mers vreodată la Potlogi – au de văzut acolo costume populare muntenești iar turiștii aflați în Sighișoara vor vedea la Casa Breslelor o expoziție de unelte, echipamente și obiective utilizate cu secole în urmă, potrivit News.ro.

Sursa foto: adevarul