Noaptea Muzeelor se va desfasura pe 17 mai in Bucuresti si in mai multe orase din tara

Noaptea Muzeelor se va desfasura in acest an pe 17 mai in Bucuresti si in mai multe orase din tara, au anuntat organizatorii, pe pagina de Internet oficiala a evenimentului.

La editia din acest an a manifestarii, in premiera, circuitele organizate anual in Bucuresti, Cluj-Napoca, Baia-Mare si Sibiu vor avea o noua replica in Timisoara. Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania (RNMR) sustine competitia culturala dintre Cluj-Napoca si Timisoara pentru candidaturile acestor orase la obtinerea titlului de Capitala Culturala Europeana 2021 si doreste ca, prin acest proiect, sa le dea sansa celor doua orase de a-si imbogati portofoliul de evenimente de mare impact pentru un dosar de candidatura cat mai consistent.

Astfel, evenimentul va avea loc in orasele Bucuresti, Timisoara, Baia Mare, Constanta, Botosani, Oradea, Ramnicu-Sarat, Golesti, Giurgiu, Galati, Slobozia, Targoviste, Targu-Mures, precum si in localitati din judetele Cluj, Alba, Bacau, Brasov, Caras-Severin, Covasna, Gorj, Hunedoara, Iasi, Prahova, Sibiu si Teleorman.

Citeste si: NOAPTEA MUZEELOR 2013: Vezi principalele puncte de atractie din Bucuresti si din tara

In Bucuresti, la eveniment vor participa Muzeul de Arta „Vasile Grigore”, Muzeul de Arta Veche Apuseana „Dumitru Furnica Minovici”, Muzeul Bellu, Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I”, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul „Theodor Aman” , Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, Palatul Voievodal Curtea Veche, Muzeul National de Arta Contemporana, Sala Dalles, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National al Aviatiei Romane, Muzeul National de Geologie, Muzeul National „George Enescu”, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National al Literaturii Romane, Muzeul National al Pompierilor, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul National Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida” si Muzeul National al Taranului Roman.

De asemenea, la manifestare vor mai lua parte ARCEN – Scoala Centrala, Arhivele Nationale ale Romaniei, Biblioteca Centrala Universitara „Carol I”, Centrul Cultural ArtSociety, Ferma Animalelor, Fundatia Löwendal, Galeria Galateca, Romanian Design Week – Palatul Camerei Comert, Universitatea „Spiru Haret” si expozitia World Press Photo Romania care va avea loc in Piata Universitatii.

Citeste si: PORTI DESCHISE la Opera Nationala Bucuresti

Noaptea Europeana a Muzeelor este un eveniment de succes initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta si aflat deja la a zecea editie. Evenimentul este patronat, in mod traditional, de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor (ICOM). Noaptea Europeana a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internationale a Muzeelor, care are loc intotdeauna pe 18 mai. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sarbatoresc anual evenimentul. RNMR este partener oficial al evenimentului la nivel international.

Sursa foto: facebook.com