Noi CENTRE de EXCELENTA pentru pregatirea copiilor si tinerilor capabili de PERFORMANTE

Ministrul REMUS PRICOPIE a aprobat infiintarea a trei CENTRE judetene de EXCELENTA in judetele Prahova, Timis si Valcea, a anuntat joi Ministerul Educatiei Nationale.

Cele trei CENTRE de EXCELENTA au ca obiectiv asigurarea conditiilor optime de pregatire si dezvoltare a copiilor si tinerilor capabili de performante inalte. Centrele vor selecta copii si tinerii in vederea constituirii grupelor de performanta pe discipline, arii curiculare sau domenii stiintifice, artistice si tehnice. In ordinul de ministru privind infiintarea acestor centre se precizeaza ca pregatirea copiilor si tinerilor se va desfasura in timpul anului scolar, in zilele de sambata, si in perioada vacantelor scolare. De asemenea, taberele scolare pe discipline vor fi organizate in timpul vacantelor scolare.

Citeste si: Studenti din SASE TARI participa in Bucuresti la faza regionala a competitiei de programare “BATALIA CREIERELOR”

CENTRUL de EXCELENTA din judetul Timis va avea sediul in cadrul Liceului Teoretic “Grigore Moisil” din municipiul Timisoara. In judetul Prahova, sediul CJE va functiona in cadrul Colegiului National “I.L. Caragiale” din municipiul Ploiesti, iar in judetul Valcea, in cadrul Colegiului Energetic din municipiul Ramnicu Valcea.

Citeste si: PATRU MEDALII pentru elevii romani, la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru seniori

Organigramele centrelor urmeaza a fi aprobate de catre inspectoratele scolare judetene, iar posturile aferente centrelor vor fi finantate din bugetele consiliilor locale. Centrele se pot finanta si din venituri proprii ale consiliilor locale, dar si din sponsorizari si donatii.

Sursa foto: danvoiculescu.net