Noi CONTRACTE COLECTIVE DE MUNCA pentru personalul din INVATAMANTUL preuniversitar si superior

Ministerul Educatiei Nationale si federatiile sindicale din invatamant au semnat vineri CONTRACTELE COLECTIVE de munca pentru personalul din INVATAMANTUL preuniversitar si superior, se arata intr-un comunicat remis presei.

Citeste si: SAPTE PROFESORI din Tulcea, RETINUTI pentu ca au luat MITA de la 45 de candidati la BACALAUREAT

Potivit sursei citate, noile Contracte Colective De Munca pentru personalul din invatamantul preuniversitar si superior, inclusiv cercetare, au fost semnate de ministrul REMUS PRICOPIE si ministrul delegat MIHNEA COSTOIU, alaturi de presedintii celor trei federatii sindicale reprezentative din invatamant. Este vorba despre Simion Hancescu, prsedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Marius Nistor, presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie “Spiru Haret”, si Anton Hadar, presedintele Federatiei Nationale Sindicale “Alma Mater”.

Citeste si: Cadrele didactice vor primi 150 de euro din fonduri europene pentru PERFECTIONARE PROFESIONALA

CONTRACTELE COLECTIVE DE MUNCA aflate in vigoare la acest moment expira pe 2 noiembrie, mai spune sursa citata.

Reprezentantii federatiilor sindicale din invatamant au explicat ca modificarile aduse la noul contract au fost o consecinta a evolutiei legislatiei din ultimii doi ani. Astfel, vor fi reacordate gradatii de merit pentru anumite categorii ale personalului didactic. Pe de alta parte, nu au fost efectuate modificari cu privire la salarizarea gradelor didactice.

Sursa foto: sighet247.ro