NOI DEZVALUIRI din dosarul lui MARIAN VANGHELIE: SPAGA pentru primar era livrata in GENTI DE LAPTOP, in BENZINARII din Sectorul 5

SPAGA pentru primarul MARIAN VANGHELIE era inghesuita cash in GENTI DE LAPTOP, iar banii erau livrati in BENZINARII din Sectorul 5, potrivit motivarii magistratilor privind arestarea preventive a edilului.

In motivarea instantei este redat traseul banilor care ajungeau la primarul Sectorului 5. La refacerea traseului a contribuit chiar si un martor cu identitate protejata, iar denunturi existau inca din septembrie 2014, potrivit romaniatv.net.

Citeste si: MOTIVAREA ARESTARII lui MARIAN VANGHELIE: Banii din SPAGA au fost folositi pentru campania ELENEI BASESCU. REACTIE de la EBA

“Martorul Dinut Daniel Nicolae, angajat al S.C Dioma International Exim SRL, la 07 noiembrie 2014 (filele 124 si urmat. vol.1 urm. pen.), a declarat ca era la curent cu faptul ca pentru lucrarile primite de la Vanghelie Marian Daniel, respectiv Primaria sector 5 sau ADP sector 5, Dumitru Marin trebuia sa ii intoarca lui Vanghelie Marian Daniel aproximativ 10% din valoarea lucrarilor efectuate pentru acele institutii, practic 10% din sumele pe care firma le primea, uneori si el preda banii lui Niculae Mircea Sorin, despre care cunostea ca era varul inculpatului, remiterea banilor se facea dupa ce Dumitru Marin il chema si ii dadea o geanta neagra de laptop in care se afla aproximativ 100.000 lei, 200.000 lei sau chiar 300.000 lei, el il suna pe Mircea pentru a-l intalni, in anii 2010 si 2011 el personal dand sume lui Niculae Mircea Sorin (benzinaria Agip de langa Mall Liberty si din zona 13 Septembrie), cel amintit se deplasa cu un Mazda 6 de culoare gri, nr. de inmatriculare cu terminatia NMS, banii dati erau in lei, stia ca banii, de ordinul miliardelor, reprezentau in fapt mita pe care Dumitru Marin i-o dadea lui Vanghelie pentru contractele pe care le primea de la Primaria sector 5 sau de la ADP sector 5.”, se arata in motivare.
Citeste si: MARIAN VAGHELIE, VIZITAT de OANA NICOLESCU MIZIL in arestul Politiei Capitalei

MARIAN VANGHELIE a fost arestat preventiv pe 14 martie impreuna cu varul sau, Mircea-Sorin Niculae. In acelasi dosar, Adrian Murgoci (soferul lui Vanghelie), Laura Ciocan (director Economat Sector 5 SRL) si sotul acesteia, Sorin Ciocan, sunt cercetati sub control judiciar.

Sursa foto: agenda.ro