Noi dezvaluiri in cazul de la gradinita din Constanta: Copiii primeau vin ca sa adoarma, iar la trezire, cafea

Copiii aflati in Centrul de dezvoltare si educatie “Micul Regat” din Constanta, unde ingrijitoarele au fost filmate in timp ce ii agreseaza sau ameninta pe micuti, primeau VIN pentru a dormi la pranz, iar cand se trezeau li se dadea CAFEA, afirma avocatul parintilor care au reclamat abuzurile.

Avocatul Stefan Roman, cel care ii reprezinta pe parintii copiiilor maltratati de angajatii gradinitei private, a declarat, marti, ca parintele care a vazut imaginile cu abuzurile de la centru a intrat in posesia acestora dintr-o intamplare, potrivit Mediafax.

“Gradinita era prevazuta cu un sistem de supraveghere care in mod normal era pornit in fiecare zi pana la orele pranzului. In perioada normala de filmare totul era in regula, dar in doua zile, la sfarsitul anului trecut, sistemul a fost uitat pornit dupa ora 12.00, iar in acel timp au fost filmate imaginile care au aparut in presa. (…) Imaginile erau accesibile, conform contractului. Parintii aveau dreptul sa vada imaginile, iar in contract se stipula faptul ca se filmeaza pana la ora 12.00. Parintii puteau sa intre on-line sa vada imaginile. Si au ajuns in posesia imaginilor absolut intamplator. Sunt 60 de copii la acea gradinita si un singur parinte a vazut intamplator aceste imagini”, a afirmat avocatul Stefan Roman.

El a spus ca parintilor copiilor care veneau acasa cu vanatai dupa ce erau batuti si bruscati de ingrijitoare li se spunea ca micutii s-au lovit singuri.

“Toate imaginile pe care le vedeti sunt filmate in numai doua zile, deci va puteti imagina ce se intampla in fiecare zi. Parintii au vazut ca micutii veneau acasa plini de vanatai, iar cand intrebau ce s-a intamplat li se spunea ba ca s-au ciocnit intre ei, ba ca s-au lovit de vreun obiect. Unii dintre ei veneau acasa mirosind a CAFEA. Li s-a spus ca au mancat bomboane. Niciodata nu si-au putut inchipui ca ei primeau CAFEA la gradinita. (…) Primeau VIN inainte de culcare, ca sa adoarma, iar cand se trezeau primeau CAFEA. Acest lucru reiese clar din inregistrarile audio care s-au facut: doua angajate vorbeau intre ele daca au servit VINUL copiilor”, mai spune avocatul.

Citeste si: Trei angajate ale unei gradinite private din Constanta, acuzate de MALTRATAREA copiilor

Potrivit acestuia, dosarul este deschis de aproape jumatate de an, dar a fost intarziat de schimbarile aparute in Codul Penal si cel de Procedura Penala, iar acum se va cere extinderea cercetarilor.

“Filmarile sunt din toamna anului 2013, iar plangerea a fost depusa in luna decembrie. Initial, plangerea a fost depusa la Parchetul Judecatoriei Constanta, iar apoi s-a declinat competenta la Parchetul Tribunalului Constanta. S-au intarziat cercetarile si din cauza schimbarilor codurilor Penal si de Procedura Penala, iar in prezent urmeaza sa extindem cercetarile si pentru alte infractiuni. In momentul de fata persoanele responsabile sunt cercetate pentru purtare abuziva si vom cere extinderea si pentru infractiunea de rele tratamente aplicate minorului pentru ca faptele acelor persoane sunt deosebit de grave si au un efect profund daunator asupra dezvoltarii copiilor”, a mai aratat aparatorul parintilor copiilor abuzati.

De asemenea, Stefan Roman a precizat ca se va cere extinderea cercetarilor si fata de alte persoane, inclusiv fata de persoana juridica “Micul Regat”, deoarere copiii erau dati in ingrijire institutiei, nu unei persoane anume.

El spune ca sunt in continuare parinti care vor sa devina parte in dosar, dar, pe de alta parte, exista si parinti care s-au lasat foarte greu convinsi, iar o parte dintre ei nu cred in continuare ca micutii au fost abuzati.

Citeste si: DIRECTOARE de scoala, BATUTA de tatal unei ELEVE. Motivul este INCREDIBIL!

“Cei care aveau cunostinta despre aceste fapte au incercat sa aduca lumina asupra cazului si pentru alti parinti care pur si simplu nu stiau ce se intampla acolo. Chiar ieri (luni – n.r.) a fost o intalnire intre parinti, ocazie cu care unii dintre ei au vazut imaginile pentru prima data. (…) Multi parinti s-au lasat foarte greu convinsi, iar o parte dintre ei nu cred in continuare. Bineinteles ca in gradinita sunt copii ai unor parinti care sunt fie rude, fie cunostinte ale personalului ori directoarei si care au incercat sa formeze o tabara impotriva parintilor care si-au vazut copiii maltratati”, a mai spus avocatul.

Acesta a adaugat ca reprezentantii gradinitei au sters imaginile de pe suportul magnetic pe care erau stocate, la scurt timp dupa deschiderea dosarului, si ca au incercat sa ii discrediteze pe parintii care au descoperit incidentele.

“Au spus ca parintii acelui copil sunt nebuni, ca urmeaza tratament pentru boli psihice. S-a spus despre copilul lor ca este autist, iar dupa aceea ca este retardat mintal. Tot felul de povesti din acestea pentru a-i discredita si pentru a-si pastra cat mai multi clienti”, a adaugat aparatorul parintilor.

Angajatii Centrului de dezvoltare si educatie “Micul Regat” nu au dorit sa comenteze acuzatiile care li se aduc, sustinand ca singura persoana abilitata sa faca declaratii este directorul general al institutiei, Eliza Pufleanu, care s-ar afla in sedinta inca de dimineata.

Centrul de dezvoltare si educatie “Micul Regat” se afla in zona centrala a Constantei, avand inscrisi aproximativ 60 de copii cu varste intre trei si sase ani, iar taxele percepute parintilor sunt cuprinse intre 550 de lei pe luna pentru programul 08.00-12.00 si 800 de lei pe luna la programul lung, de la 8.00 la 17.00.

Sursa foto: gandul.info