Noi informatii despre REVOLUTIE: 1.166 de persoane au MURIT in Decembrie 1989

In evenimentele din decembrie 1989 au MURIT 1.166 de persoane, potrivit rezultatelor cercetarilor Institutului REVOLUTIEI romane din Decembrie 1989 (IRRD) comunicate, joi, in cadrul unei conferinte publice.

La evenimentul “Statistica victimelor REVOLUTIEI romane — Adevaruri si interpretari noi privind victimele REVOLUTIEI romane din decembrie 1989” au participat Alexandru Grigoriu si Constantin Corneanu, cercetatori IRRD, si Ion Calafeteanu, director general adjunct al institutului, potrivit Agerpres.

Potrivit acestora, victimele din timpul REVOLUTIEI nu au aparut doar ca urmare a represiunii regimului comunist. Acestei cauze i se alatura si “nedeplin elucidatul fenomen terorist”.

Citeste si: Pe 21 decembrie 1989 incepea, la Bucuresti, revolutia care a eliberat Romania de dictatura comunista

De asemenea, un numar foarte mare de victime a aparut si pe fondul unei lipse de profesionalism a unora dintre cei care gestionau acest context.

Alexandru Grigoriu a spus ca pentru cei care studiaza ce s-a intamplat in acea perioada este uneori greu sa gestioneze victimele in functie de coordonatele geografice.

El a explicat ca au existat victime care au fost inregistrate nu in localitatea in care au fost impuscate, ci in orasul in care au fost duse la spital, in timpul evenimentelor.

Citeste si: Crin Antonescu: Le datoram martirilor eroi respect si recunostinta pentru ca au avut curajul sa ne schimbe destinul

Cercetatorul a precizat totodata ca au existat greseli de scriere a numelor din partea celor care au gestionat situatia.

Potrivit statisticilor IRRD, in intervalul 17-22 decembrie 1989 s-au inregistrat 271 de martiri, intre 22 si 25 decembrie — 715, dupa 25 decembrie au fost inregistrate 113 victime, iar fara data exacta au fost inregistrate alte 67. Astfel, in total, Revolutia din 1989 a avut 1.166 de victime in orasele declarate martir: Alba Iulia, Arad, Brasov, Braila, Bucuresti, Buzau, Caransebes, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Cugir, Hunedoara, Lugoj, Resita, Sibiu, Targoviste, Targu Mures, Timisoara.

Sursa foto: pentrunouageneratie.wordpress.com