Noi performante sportive pentru karateka din Sectorul 6. GALERIE FOTO

Campionatul National SKDUN pe echipe, desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute in Bucuresti, a dat un nou prilej de afirmare copiilor sustinuti de Primaria Sectorului 6.

Concurand alaturi de 680 de sportivi legitimati la 28 de cluburi din intreaga tara, echipa de baieti a Sectorului 6 a reusit sa smulga laurii victoriei la stilul Kata- cadetii 97QKYU. La randul ei, Nicoleta I. (14 ani) a obtinut locul al III-lea la categoria KUMITE – feminin, cadetii +47 de kg.

Cei trei membri ai echipei de baieti, Ionita Florin (9 ani), Ionita Santiago (8 ani) si Balanuta David (11 ani), practica artele martiale de 1 an in cadrul Centrului de Recreere si Dezvoltare Personala „Conacul Golescu Grant”, din subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6.

Lipsita de ocrotirea parintilor naturali, Nicoleta se afla in ingrijirea unui asistent maternal profesionist si frecventeaza de patru ani cursurile de arte martiale din cadrul aceluiasi centru.

Copiii sunt inscrisi in programul ”Liga Tinerilor karatisti” derulat de DGASPC Sector 6 in scopul descoperirii micilor talente si integrarii sociale a copiilor cu probleme familiale.

Centrul de Recreere si Dezvoltare Personala „Conacul Golescu Grant” pune la dispozitia tuturor copiilor domiciliati pe raza sectorului un spatiu adecvat, in care acestia isi pot pune in practica abilitatile si aptitudinile, exprimându-si intr-un mod creativ pasiunile si talentele artistice, culturale, sportive, tehnico-stiintifice.

Situata in str. Aleea Tibles, nr. 64, cladirea centrului are statut de monument istoric, care a purtat in trecut denumirile de “Palatul Belvedere” si  “Palatul Grant”.