Noi posibile fragmente ale avionului disparut, observate de un satelit francez

Mai multe avioane se vor alatura operatiunilor de cautare ale avionului Boeing 777, care a disparut pe 8 martie, in timp ce se deplasa de la Kuala Lumpur spre Beijing.

Franta a furnizat Malaysiei imagini filmate prin satelit care surprind noi fragmente ce ar putea apartine avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines disparut in urma cu doua saptamani doua saptamani.

“Este vorba de obiecte plutitoare observate pe Culoarul sudic”, precizeaza Ministerul malaysian al Transporturilor.

Imaginile au fost transmise echipelor de cautare australiene aflate in perimetrul unde s-ar fi putut prabuşi avionul, insa Ministerul Transporturilor nu a precizat cu exactitate localizarea si numarul obiectelor care pluteau.

Citeste si: Venetia vrea sa se separe de Italia

Obiecte plutind au fost detectate de catre sateliți la 16 si 18 martie in sud-vestul Australiei, o zona vasta unde se concentreaza cautarile din aer si de pe mare, la 2.000-2.500 de kilometri sud-vest de orașul australian Perth.

Zborul MH370 care asigura legatura Kuala Lumpur-Beijing, cu 239 de persoane la bord, dintre care doua treimi chinezi, a disparut la scurt timp dupa decolare, sambata, 8 martie, la ora 00.41 (vineri, 18.41 ora Romaniei). La jumatatea drumului, intre coastele Malaysiei si Vietnamului, avionul si-a schimbat directia de zbor, catre vest, in sens opus planului prevazut initial, iar sistemele de comunicatie au fost dezactivate “in mod deliberat”, potrivit autoritatilor malaysiene.