PROTESTE MASIVE! Peste 30.000 de oameni in Bucuresti, aproximativ 100.000 in tara. Se cere SCHIMBAREA clasei politice romanesti. UPDATE

Noi proteste au fost anuntate pentru miercuri seara in memoria victimelor de la clubul COLECTIV. La protestul de marti seara au protestat circa 25.000 de persoane, acestia cerand demisia GUVERNULUI in frunte cu premierul VICTOR PONTA, dar si a primarului sectorului 4, CRISTIAN POPESCU PIEDONE, ambele producandu-se in cursul zilei de miercuri.

UPDATE 23:59: Majoritatea celor care au mai ramas in Piata pornesc spre clubul Colectiv. Este vorba despre cateva sute de persoane, cel mult 1.000.

UPDATE 21:34: Numarul protestatarilor din Piata Universitatii a urcat la peste 30.000. Zona rondului este plina, pana la Intercontinental. Se ocupa zona spre palatul Sutu si Regina Elisabeta, spre statui, iar bulevardul spre Coltea este plin de oameni.

Aproximativ 100.000 de oameni au iesit si in marile orase din tara.

UPDATE 21:11: In timp ce protestatarii de la Parlament se intorc spre Universitate, de la Universitate au plecat multi pe bulevard spre Unirii.
La Universitate e ocupat tot carosabilul si troatuarele de la Batistei si pana in Rond. Multimea a inceput sa plece din Piata Constitutiei, indreptandu-se spre Universitate.Se scandeaza “Jos coruptia”, “La puscarie”, “Unitate”, “Jos sistemul”, “Libertate”. 

UPDATE 20:27: Numarul protestatarilor continua sa creasca. In acest moment sunt peste 18.000, conform B1 TV, si chiar 20.000, potrivit altor surse, acestia aflandu-se atat la Palatul Parlamentului, cat si la Universitate.  La fel ca marti seara, unii dintre protestatari s-au urcat pe gardul Parlamentului.
 Multimea a pastrat cateva momente de reculegere pentru victimele incendiului de la clubul Colectiv, asezandu-se in genunchi si aplaudand ulterior.

UPDATE 20:22 In Timisoara sunt circa 4.000 de protestatari, potrivit tion.ro. Acestia au blocat o banda de circulatie pe bulevardul Mihai Eminescu, in fata cladirii Primariei Timisoara, iar apoi s-au indreptat inspre Catedrala Mitropolitana, strigand “Vrem spitale, nu catedrale!”.

Protestatarii s-au intors spre Primaria Timisoara si au blocat circulatia intre primarie si Catedrala Mitropolitana timp de zeci de minute, iar apoi s-au indreptat din nou spre Opera. 

UPDATE 19.51 Peste 10.000 de oameni protesteaza in centrul Capitalei. Manifestantii au pornit in mars spre Parlament, informeaza B1 TV. 

UPDATE 19:05: Cateva sute de clujeni s-au strans miercuri in Piata Unirii din oras, unde au depus flori si au aprins lumanari in memoria victimelor incendiului de la Colectiv, informeaza stiridecluj.ro. 

Manifestatii au loc si la Timisoara, unde la ora 18.00 se adunasera cateva zeci de persoane in Piata Victoriei, cerand schimbarea clasei politice. La ora transmiterii acestei stiri, timisorenii continua sa vina la locul protestului, noteaza opiniatimisoarei.ro. Multi dintre ei s-au oprit mai intai la altarul din fata Operei unde de cateva zile sunt aprinse lumanari in memoria tinerilor care au murit in incendiul de la clubul bucuirestean, mai arata sursa citata. Pe balconul Revolutiei a fost arborat un drapel al Romaniei pe care scrie: „Bunicii la razboi, parintii la Revolutie, este randul nostru!”, mai noteaza jurnalistii timisoreni. 

Au fost anuntate proteste la Craiova, potrivit cotidianul.ro. Pe pagina de Facebook ”Craiova iese in strada!!” si-au anuntat participarea 2.600 de persoane. Mitingul incepe la ora 18:00, in Piata Mihai Viteazul. 

Manifestatii similare sunt anuntate si in Sibiu, Brasov, Constanta, Ploiesti si multe alte orase din Romania. 

UPDATE 18:45: Peste 1000 de oameni au revenit in Piata Universitatii pentru a protesta. Oamenii au blocat circulatia.

UPDATE 18.05: In Piata Universitatii din Capitala si-au facut aparitia cateva sute de oameni care au reluat protestul inceput ieri seara, informeaza postul B1 Tv.

STIRE INITIALA

La protestul anuntat in Piata Universitatii, incepand cu ora 18.00, au anuntat pe Facebook ca vor participa circa 10.000 de oameni. In paralel, in Piata Rosetti este anuntat un protest al “mamelor” .

“Maine (n.red. miercuri) ne dorim sa iesim in strada. Daca mai sunt mame care vor sa ni se alature, ne vedem in Piata Rosetti, in fata hotelului Banat. Este un punct de intalnire pentru cei ce au copii cu ei”, se arata in anuntul postat pe Facebook. La cest eveniment au anuntat ca vor participa circa 3.500 de persoane.

CITESTE SI: ROMANIA IN STRADA! PROTESTE DE AMPLOARE IN MARILE ORASE DIN TARA. OAMENII CER DEMISII IN MASA

Proteste sunt anuntate pentru miercuri seara si in Craiova, incepand cu ora 18:00, in Piata Mihai Viteazul. Pe pagina de Facebook Craiova iese in strada!! si-au anuntat participarea, pana acum, peste 2.000 de persoane. Mitingul incepe la ora 18:00, in Piata Mihai Viteazul. Organizatorii anunta ca proteste similare vor avea loc in fiecare zi, pana la sfarsitul saptamanii.  

Proteste sunt anuntate miercuri, intre orele 17 – 19, in Brasov, Constanta, Calarasi, Targoviste, Alba Iulia, Ploiesti, Bacau, Botosani, Cluj si Sibiu, dar si in Londra si in Paris, informeaza hotnews.

CITESTE SI: “CORUPTIA UCIDE”: ZECI DE MII DE OAMENI LA PROTESTUL DIN BUCURESTI, INCHEIAT DUPA MIEZUL NOPTII (VIDEO)

Protestul din Londra este anuntat pentru ora locala 19,00, in Palace Green London, la Ambasada Romaniei. “E frustrant sa nu fi acum in tara, hai la ambasada!”, se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.

Sursa foto: adevarul