PROTESTE in CAPITALA pentru SALVAREA PADURILOR si DEMITEREA lui PONTA. JANDARMII au INTERVENIT pentru DISPERSAREA MANIFESTANTILOR

Peste 200 de manifestanti s-au adunat, duminica, in Piata Universitatii pentru a protesta impotiva taierilor abuzive de paduri, dar si impotriva premierului VICTOR PONTA, informeaza Realitatea TV. 

UPDATE 20:59: Participantii la miting au incercat de mai multe ori sa plece in mars spre Guvern, insa de fiecare data au fost opriti de reprezentantii Jandarmeriei, prezenti in Piata Universitatii, pentru a asigura ordinea si linistea publica.

Dupa aproximativ doua ore de la debutul manifestatiei, jandarmii au inceput sa legitimeze persoanele adunate in centrul Capitalei. Intrucat cateva dintre acestea au refuzat sa prezinte actele de identitate, ele au fost ridicate si duse in duba oamenilor legii.

Actiunea s-a incheiat fara alte incidente. 

Manifestatia este organizata de mai multe ONG-uri, printre care Uniti Salvam, Greenpeace Romania, World Wild Fund Romania, Coalitia de Mediu din Romania si altele.

Protestatarii intentionau sa se indrepte spre Piata Victoriei unde voiau sa discute cu reprezentanti ai Executivului.

Protestul nu a fost lipsit de incidente, jandarmii intervenind in forta in momentul in care mai multe persoane au incercat sa treaca de cordon si sa intre pe carosabil cu intentia de a bloca circulatia. Mai mult, s-a incearcat ruperea cordoanelor de jandarmi, pentru a putea pleca spre Guvern. Oamenii striga “Voi aveti bastoane, noi mainile goale!”, “Jos Ponta jos, esti un ticalos”,  “DNA apara Justitia!”.

 

Sursa foto www.realitatea.ro